Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Redacción Proyecto Centro del Comic Redacción Proyecto Centro del Comic Micharmut - València

Vés enrere Redacción Proyecto Centro del Comic

Volver

El centre del còmic 'Micharmut' disposarà de sales per a conservació, estudi, divulgació i restauració de les col·leccions

La redacció del projecte estarà finalitzada dins de dos mesos

• L'edifici municipal de la plaça de Tavernes de la Valldigna albergarà el Centre del Còmic 'Micharmut'

09/06/2023

El Centre Valencià d'Estudis i Conservació del Patrimoni del Còmic 'Micharmut' disposarà de sales per a conservar, estudiar i divulgar les col·leccions de còmics, així com d'un laboratori de restauració. A més, la biblioteca municipal Carles Ros, en el barri del Carme, s'ampliarà amb una sala d'estudi i una sala polivalent per a activitats culturals.
 

L'Ajuntament de València va adjudicar al maig la redacció del projecte per a les obres de reforma de l'edifici situat en la plaça de Tavernes de la Valldigna, en el barri del Carme, que es convertirà en el Centre del Còmic i la planta baixa del qual alberga la biblioteca municipal Carles Ros. Des de llavors, Virtuarch Studio està treballant en l'elaboració del projecte, que estarà finalitzat a l'agost. Este estudi d'arquitectura compta amb una extensa trajectòria en la rehabilitació del patrimoni arquitectònic, com la Porta dels Apòstols de l'Església Arxiprestal de Morella o el Palau de Sant Joans de Cinctorres.

La regidora d'Acció Cultural en funcions, Maite Ibáñez, ha avançat alguns dels detalls de la redacció del projecte. En este sentit, ha detallat que la biblioteca municipal “guanyarà més espai en disposar d'una sala d'estudi i d'una sala polivalent per a activitats culturals i tallers, amb especial atenció al còmic”. Ibáñez ha explicat que “a través d'este projecte s'adequarà l'edifici perquè es desenvolupen labors d'arxiu i conservació del patrimoni cultural del còmic, investigació, formació i divulgació”.

D'esta manera, “donem resposta a una petició històrica del sector, la de tindre un centre específic per a estudiar, divulgar i salvaguardar el còmic, per a evitar que interessants col·leccions de còmic valencià es perden”. “Este nou espai cultural serà el primer centre públic a Espanya d'estes característiques”, ha manifestat Ibáñez.

Per a la redacció del projecte, l'estudi d'arquitectura compta amb l'assessorament del director de la Càtedra d'Estudis del Còmic i de l'Aula del Còmic de la Universitat de València, Álvaro Pons. Les obres possibilitaran l'ampliació de l'espai de la planta baixa, que funciona com a biblioteca municipal, que serà més diàfana. La primera planta disposarà de sales destinades a depòsit i conservació de les col·leccions de còmic, així com un espai que servirà com a sala d'estudi de la biblioteca.

La segona planta tindrà una gran sala polivalent per a activitats culturals de tota mena (especialment vinculades a temàtica còmic), tallers, contacontes, presentacions, conferències, etc. així com sales per a arxiu de còmics, a més de dos despatxos. En la tercera planta es trobaran les instal·lacions i un laboratori de restauració de còmics.

En l'àmbit arquitectònic, el projecte contempla la instal·lació d'un ascensor perquè l'edifici siga completament accessible, així com el reforç de l'estructura, reposició de paviments, la recuperació o substitució de les fusteries de fusta de façana i de vidres, la millora energètica i la modernització de determinats elements.