S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Reconocimiento excelencia servicios sociales - València

Vés enrere Reconocimiento excelencia servicios sociales

Tornar

València repetix com una de les ciutats que assolix l'excel·lència en inversió social a Espanya

Isabel Lozano: “Des del govern de Joan Ribó estem reduint el deute, alhora que posem el focus a augmentar les inversions en benestar social per a totes les persones”

• L’estudi l'ha redactat l'Associació Estatal de Directores i Gerents de Servicis Socials d'Espanya

28/11/2022

La regidora de Servicis Socials, Isabel Lozano, ha valorat "molt positivament" que l'Ajuntament de València estiga entre els 52 consistoris que assolixen l'excel·lència en inversió social l'Espanya, segons l’estudi efectuat per l'Associació Estatal de Directores i Gerents de Servicis Socials d'Espanya, que analitza el pressupost liquidat pels 404 ajuntaments de més de 20.000 habitants d'Espanya en l’àmbit dels servicis socials i de la promoció social per habitant.
 

"A València no deixem ningú arrere", ha afirmat Lozano, qui ha destacat "l'important esforç en recursos que està realitzant l'Ajuntament de València perquè totes les persones en situació de vulnerabilitat a la nostra ciutat estén ateses i tinguen l'assistència necessària per a cobrir les seues necessitats bàsiques. Des del govern de Joan Ribó estem reduint el deute, alhora que posem el focus a augmentar les inversions en benestar social per a totes les persones”, ha afegit.

De fet, l'Ajuntament de València destina 111,65 euros por habitant a inversió social, la qual cosa ens situa entre els 52 ajuntaments de més de 20.000 habitants que assolixen l'excel·lència en inversió social. Es tracta del segon any consecutiu en què la nostra ciutat forma part d'esta llista de millors servicis socials d'Espanya.

“Només cal veure les xifres de l'Operació Fred que ara posem en marxa”, ha subratllat la regidora, que ha denunciat les xifres de l'any 2014, “quan governava el Partit Popular, que oferia 252 places a albergues per a persones sense sostre”. “Actualment, esta dada s'ha incrementat en un 63%, i arribem a les 673 places que tenim disponibles hui dia, es dir, 421 places més”. “D'igual manera –ha continuat la regidora- només per a l'assistència a les persones sense sostre, el pressupost ha passat dels 2'3 milions del govern anterior als 5'6 milions d'euros de l'actual govern de Joan Ribó, la qual cosa significa un 60% més”, ha subratllat Isabel Lozano.

Però, a més, la regidora ha afegit que els servicis socials municipals també estan incorporant nou personal, amb l'objectiu d’arribar fins a 330 professionals més els pròxims anys, dels quals 140 ja han començat a treballar. I, de manera paral·lela, també s'està augmentant la xarxa de Centres Municipals de Servicis Socials de la ciutat, amb les obertures dels nous centres a la Saïdia i el Cabanyal; i, en breu, Benicalap i Russafa.

Recursos multimèdia

Isabel Lozano