Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Reconocimiento Consejos de Distrito JMD - València

Vés enrere Reconocimiento Consejos de Distrito JMD

Volver

La Corporació reconeix la labor dels ciutadans i ciutadanes que han exercit com a vocals dels Consells de Districte

La Corporació reconeix la labor dels ciutadans i ciutadanes que han exercit com a vocals dels Consells de Districte

• Els Consells de Districte són òrgans de participació integrats dins de cadascuna de les 10 juntes municipals de districte

10/05/2023

L'Ajuntament de València ha realitzat este dimecres un acte de reconeixement a les ciutadanes i ciutadans que han exercit com a vocals dels Consells de Districte del municipi durant el mandat que ara conclou. L'alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat de la regidora de Participació Ciutadana i Acció Veïnal, Elisa Valía, i altres membres de la corporació, ha participat en l'acte d'homenatge en el qual s'ha posat de manifest la importància de labor dels consells de districte, “que contribuix a enfortir la democràcia”.
 

El reconeixement s'ha fet extensiu a les persones que han exercit les vocalies amb càrrec de titulars, així com a les suplents d'estes càrrecs. L'alcalde els ha agraït la seua “dedicació i implicació amb la ciutat, totalment desinteressada, que facilita les eines necessàries per tal que les peticions veïnals arriben on toca”, tal com ha manifestat.

Com és conegut, els consells de districte són òrgans de participació integrats dins de cadascuna de les 10 juntes municipals de districte, JMD, de la ciutat, les quals actuen a través d'ells. Les juntes són òrgans de gestió desconcentrada, la finalitat de la qual és aproximar la gestió municipal als veïns i veïnes, i incentivar la seua participació en els assumptes de competència municipal. Per a això, compten amb el suport dels consells de districtes, cadascun dels quals està presidit per un regidor o regidora de l'Ajuntament, i integrat per les i els vocals nomenats a proposta dels grups polítics municipals. El nombre és proporcional a la quantitat de regidors amb què cada grup compta en el Ple de l'Ajuntament, i en el mandat que ara conclou s’ha distribuït de la manera següent: 3 vocals de Compromís, 2, vocals del PP, 2 vocals del PSPV-PSOE, 1 vocal de Ciutadans i 1 vocal de Vox.

Les competències de les JMD són fomentar les relacions de l'Ajuntament amb les entitats cíviques i culturals radicades en el districte; informar els òrgans de govern municipal sobre l'eficàcia dels servicis prestats en els seus respectius àmbits territorials; facilitar les relacions entre les diferents àrees i servicis municipals; posar en coneixement dels òrgans municipals competents les circumstàncies col·lectives o personals de la ciutadania que puguen tindre incidència en les resolucions que es dicten; i informar el veïnat sobre l'activitat municipal a través dels corresponents òrgans d'informació de cada junta.

En total, València compta amb 87 barris o pobles que s'agrupen en 19 districtes. Les juntes municipals de districte són 10 (Abastos, Exposició, Ciutat Vella, Marítim, Patraix, Russafa, Trànsits, Pobles del Nord, Pobles de l’Oeste, Pobles del Sud), i la seua labor i la dels seus consells garantix la participació ciutadana i la descentralització administrativa.

Recursos multimedia

Ver álbum completo en Flickr