Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Reapertura JMD de Russafa - València

Vés enrere Reapertura JMD de Russafa

Volver

La Junta Municipal de Russafa reobri les instal·lacions i realitzarà tràmits del padró

• La utilització de les JMD per a realitzar els tràmits del padró ha permés incrementar l'atenció a 3.085 persones més des de juny

03/10/2023

  • L'alcaldessa de València, María José Catalá, visita les instal·lacions després d'haver finalitzat les obres de reforma i millorat la seua accessibilitat
  • “Fem un pas més en la descentralització de l'administració i avancem a millorar l'atenció als ciutadans en reduir els temps d'espera i evitar desplaçaments innecessaris”, ha explicat Catalá
  • L'Ajuntament duplica el nombre de juntes municipals que realitzen els tràmits d'empadronament, afegint la de Russafa a les ja existents d’Exposició i Patraix, i aconsegueix atendre 3.085 persones més des de juny
  • El govern de Catalá va aconseguir, “en tan sols una setmana”, eliminar les cues del padró de l'Ajuntament i va reorganitzar el servici, amb el reforç de la plantilla i l'habilitació de les juntes de Patraix i Exposició

L'alcaldessa de València, María José Catalá, ha visitat este matí les noves instal·lacions de la Junta Municipal de Russafa que “ha reobert les seues portes després d'un procés de remodelació bastant important que ha millorat no sols la lluminària de l'edifici sinó també l'accessibilitat i l'ha convertit en un lloc més amable i en el qual es prestarà el servici d'empadronament”, segons ha explicat.

Així ho ha afirmat Catalá, que ha assegurat que “l'Ajuntament ha aconseguit duplicar en uns mesos el nombre de juntes municipals que realitzen els tràmits del padró per a donar un millor servici a la ciutadania, afegint la de Russafa a les ja existents d’Exposició i Patraix”.

“Estem treballant perquè, en breu, este servici es puga prestar en les deu juntes de la ciutat de València”, ha assegurat l'alcaldessa qui ha recordat que “quan arribàrem a l'Ajuntament ens trobàrem un col·lapse de padró, amb cues interminables al carrer del Periodista Azzati i una situació que no tenia cap sentit perquè la ciutadania havia d'esperar al sol”.

En este sentit, Catalá ha indicat que “en qüestió de tres mesos, nosaltres hem resolt este problema en permetre que es pogueren realitzar els tràmits del padró a través de les Juntes Municipals de Districte. Així, en tan sols una setmana, es va aconseguir eliminar les cues i reorganitzar el servici, amb el reforç de la plantilla, en 10 persones més, i amb l'habilitació de les juntes de Patraix i Exposició”. Ara se suma la junta de Ruzafa, que “prestarà servici als veïns i veïnes i ajudarà al fet que els servicis de l'Ajuntament estiguen més prop de la ciutadania”, ha subratllat l'alcaldessa.

“Fem un pas més en la descentralització de l'administració i avancem a millorar l'atenció, reduint els temps d'espera i evitant desplaçaments innecessaris”, ha afirmat l'alcaldessa.

Així mateix, Catalá ha destacat que gràcies a esta mesura, “des de juny fins ara, s'ha aconseguit atendre en Patraix i Exposició a 3.085 persones més, en concret, 1.997 en Patraix i 1.098 en Exposició. En total, des del 26 de juny fins al 29 de setembre, l'Ajuntament de València ha atés a 35.117 persones amb motiu del padró.

Millora de l'accessibilitat

Les obres, amb un import de 675.886 euros, han consistit a adaptar l'edifici a la normativa sobre accessibilitat, mitjançant l'eliminació de les barreres arquitectòniques. S'ha instal·lat un ascensor que dona servici a totes les plantes i s'han adequat els accessos i els banys, fent-los accessibles.

A més, s'ha previst l'obertura d'un pati central en planta baixa que facilita la ventilació i il·luminació de l'edifici i s'ha ampliat la zona d'atenció al públic, creant una estada per a la celebració dels Consells de Districte de la Junta. Finalment, s'ha habilitat un espai longitudinal de connexió a les noves estades destinat a sala d'exposició, fruit de l'annexió d'una sala de lectura.

La Junta Municipal de Ruzafa realitza registre i atenció ciutadana, expedició de bons d'EMT, llicències d'obres menors i activitats innòcues i publicitat. A més, esta junta gestiona anualment més de 3.000 expedients administratius i es presenten unes 4.400 instàncies a l'any.

 

Recursos multimedia

Ver álbum completo en Flickr

María José Catalá