Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Puntos violeta Fallas - València

Vés enrere Puntos violeta Fallas

Volver

València tindrà 56 Punts Violeta estes Falles, distribuïts per tota la ciutat

Comissions falleres, entitats veïnals i associacions ciutadanes se sumen al “compromís inequívoc de València contra les violències masclistes”, tal com ha assenyalat la regidora d'Igualtat, Lucía Beamud

• Els Punts Violeta funcionaran els dies 15 al 19, de 22:00 a 04:00 hores

07/03/2022

A més dels sis Punts Violeta contra les violències masclistes que l'Ajuntament de València instal·larà estes Falles en sis localitzacions distribuïdes per la ciutat, també funcionaran altres 50 punts més, fruit del compromís de les entitats del tercer sector: agrupacions cíviques, comissions falleres i associacions veïnals. “És el compromís inequívoc de la ciutadania de València contra les violències masclistes”, ha afirmat la regidora d'Igualtat, Lucía Beamud.

 

Beamud ha informat este dilluns sobre la xarxa de Punts Violeta que estaran operatius des d'el pròxim dia 15 fins al 19 de març, amb l'objectiu d'atendre, informar i sensibilitzar sobre les violències masclistes. “Combatre les violències masclistes és un assumpte que ha de ser comú a totes i tots”, ha afirmat la regidora.

Els Punts Violeta són espais de formació, sensibilització i prevenció d'agressions sexistes, dirigits a tota la població, i són també espais d'atenció i ajuda a possibles víctimes de qualsevol mena d'agressió sexual durant les festes. Funcionen en les festes de Falles, la Nit de Sant Joan i Nit de Cap d'Any, “i són espais des dels quals volem emetre un missatge molt clar i molt directe: el rebuig total a la violència masclista”, ha subratllat la regidora Beamud.

De fet, en ser àmbits pròxims a la ciutadania, atés que estan a peu de carrer, poden oferir informació de forma molt directa: saber què és necessari fer davant situacions de violència o discriminació, com s'ha d'actuar, quins són els telèfons d'urgències…Cadascun dels sis Punts Violeta de l'Ajuntament està atés per professionales especialitzades (educadores socials, treballadores socials, psicòlogues i agents d'igualtat, totes formades en perspectiva d'igualtat) pel que poden oferir una atenció directa i especialitzada, ha afegit la delegada.

Les sis carpes instal·lades per l'Ajuntament estaran situades en la plaça del Doctor Landete (Ruzafa); al jardí central de la Gran Via Marqués del Túria, a l'altura de la plaça de Cánovas; en la confluència de l'avinguda de Blasco Ibáñez amb el carrer Manuel Candela; en la Marina de València; en la plaça del Mercat (Ciutat Vella) i en la plaça de l'Ajuntament (enfront del Rialto), encara que durant la nit de la Cremà esta última es traslladarà a l'esplanada de la Plaça de Bous. L’horari d’atenció serà de 22:00 a 04:00 hores.

La iniciativa es duu a terme en coordinació amb la Regidoria de Protecció Ciutadana, per la qual cosa tots els Punts de l'Ajuntament seran pròxims a un punt de control del Grup GAMA de la Policia Local de València.

Formació a la ciutadania

La regidora d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha destacat la col·laboració de la societat civil per a previndre qualsevol tipus d'agressió sexista. De fet, Beamud ha subratllat la resposta de les entitats del tercer sector a la convocatòria de formació en igualtat que realitza l'Ajuntament cada any.

En les passades Falles de 2021 es va formar a representants de 25 entitats socials, i enguany s'ha pogut donar la mateixa formació a altres 25 agrupacions de diferent caire (des de la Federació de Bandes de Música a la Coordinadora d'Hostaleria, associacions de veïns i veïnes de Patraix o Sant Marcel·lí… entre altres). D'esta manera, a més dels sis Punts Violeta de l'Ajuntament, cadascuna d'estes 50 entitats disposa de personal format i capacitat per a informar, sensibilitzar i atendre qualsevol circumstància de violència masclista que poguera donar-se en les pròximes festes. Els cursos formen sobre aspectes com les causes de la violència masclista, la prevenció, o què fer davant casos concrets.

La regidora Lucía Beamud s'ha felicitat que, durant les passades Falles, les de setembre de 2021, no va caldre atendre, afortunadament, cap cas de violència. Però ha destacat el gran nombre de persones que es van acostar fins als Punts Violeta per a recaptar informació: més de 6.700 ciutadans i ciutadanes.

Enguany, en els sis Punts de l'Ajuntament es distribuiran 30.000 xapes de sensibilització i 30.000 fulls informatius per a conscienciar veïns, veïnes i visitants i fer una crida a la corresponsabilitat en la lluita contra la violència de gènere i en pro de la igualtat.

Recursos multimedia

Ver álbum completo en Flickr

Lucía Beamud