Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Publicaciones Semana Santa Marinera - València

Vés enrere Publicaciones Semana Santa Marinera

Volver

La Regidoria de Festes presenta les rèpliques de tres imatges processionals de la Setmana Santa Marinera de València

• Museu Setmana Santa marinera

05/03/2024

  • José Luis Ceballos i Paco Sanabria, restauradors i artistes fallers, han sigut els encarregats de l'elaboració dels facsímils, que quedaran exposats en el Museu de la Setmana Santa Marinera Salvador Caurín
  • Les figures pertanyen a les germandats de la Coronació d'Espines del nostre Senyor Jesucrist, la Flagel·lació del Senyor i el Santíssim Crist de la Palma
  • La Junta Major de la Setmana Santa Marinera de València dona a conéixer les publicacions 2024 davant la pròxima celebració d'esta festivitat tan arrelada en els Poblats Marítims de València

Les imatges principals de la Germandat de la Coronació d'Espines, la de la Real Germandat de la Flagel·lació del Senyor i la figura del Crist de la Palma de la Germandat del Santíssim Crist de la Palma ja tenen les seues respectives rèpliques en el Museu de la Setmana Santa Marinera Salvador Caurín de València.

Així s'ha donat a conéixer en una presentació en la qual ha assistit la regidora de Festes i Tradicions, Mónica Gil; el president de la Junta Major de la Setmana Santa Marinera de València (JMSSMV), Carles Genís; el director del Museu, Gil-Manuel Hernández i els artistes Ceballos i Sanabria.

Per a això, l'Ajuntament de València ha adjudicat, mitjançant licitació pública, la realització de les tres rèpliques o facsímils de les imatges processionals. José Luis Ceballos García, conegut restaurador i artista faller, ha sigut triat per a escometre el treball, l'import del qual és finançat al 50 % per la Unió Europea i l'altra mitat per l'Ajuntament. Llicenciat en Belles arts per la Universitat Politècnica de València (UPV), José Luis forma tàndem professional amb Francisco Sanabria en Ceballos & Sanabria, un equip interdisciplinari que ha plantat nou vegades el seu monument infantil en la plaça de l'Ajuntament.

“El projecte de la Delegació de Festes i Tradicions té com a objectiu reforçar la protecció del patrimoni d'imatgeria religiosa festiva de la Setmana Santa Marinera i aprofundir en el vincle entre el Museu, la Junta Major, les 31 confraries, germandats i corporacions amb l'Ajuntament de València”, ha afirmat la regidora de Festes i Tradicions, Mónica Gil.

El centre expositiu municipal manté un contacte estret amb la Junta Major de la Setmana Santa Marinera, que és l'encarregada d'organitzar la festa gran dels Poblats Marítims. “És el nostre deure salvaguardar la funció del museu com és la conservació, preservació i difusió del ric patrimoni cultural vinculat a la Setmana Santa Marinera amb un teló de fons tan històric com són els carrers dels barris el Grau, el Cabanyal-Canyamelar”, ha recordat Gil.

“Potenciar la visibilització de la Setmana Santa Marinera de València. Este és un dels objectius principals d'esta Regidoria”, ha continuat Mónica Gil. “La Setmana Santa Marinera és la segona manifestació cultural amb més participants de la ciutat de València, en concret arriben a participar 490 personals bíblics; i és important que els qui la feu possible sentiu el suport i el suport de l'administració pública amb la finalitat comuna d'enaltir i promocionar una festa que ens identifica socialment i culturalment”.

La imatge titular de la Germandat de la Coronació d'Espines del nostre Senyor Jesucrist, fundada en 2008, representa el Tercer Misteri Dolorós, La Coronació d'Espines. Esta imatge és única a València i està basada en el Llençol Sant de Torí i el Sant Sudari d'Oviedo.

Respecte a la Real Germandat de la Flagel·lació del Senyor, la imatge titular, obra de Carlos Román i Vicente Salvador, va ser realitzada en 1946 i la seua denominació és Jesús lligat a la Columna en el moment de la Flagel·lació.

La Germandat del Santíssim Crist de la Palma, la imatge de la qual té el privilegi de ser la més antiga que processiona en la Setmana Santa Marinera, va prendre com a referència la figura de la sagristia de la parròquia de Santa María de la Mar. La imatge apareix datada al voltant de 1680 i va ser restaurada pel departament de Conservació i Restauració de Béns Culturals de la UPV.

Esta actuació municipal es duu a terme en el marc de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat del barri el Cabanyal-Canyamelar-Cap de França (EDUSI3C València) cofinançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional FEDER en l'àmbit del Programa Operatiu pluriregional d'Espanya 2014-2020.

Publicacions Setmana Santa Marinera 2024 i APP Processiona

Així mateix, durant l'acte, la Junta Major de la Setmana Santa Marinera de València, presidida per Carles Genís, ha donat a conéixer les publicacions oficials: El llibre Oficial, el Programa d'actes i l'App Processiona.

El llibre, la portada del qual és disseny d’Ibán Ramón, arreplega diferents textos de col·laboradors, així com l'extens programa d'actes de la Setmana Santa Marinera. Pel que fa a la guia de processons, es tracta d'un compendi dels actes, des del Divendres de Dolor fins al Diumenge de Resurrecció, de les diferents germandats, confraries i corporacions, així com de les Juntes Parroquials i Junta Major.

Finalment, es presenta l'App Processiona, que ha sigut renovada i que per primera vegada quanta amb servici per al sistema operatiu IOS. Amb esta APP la Setmana Santa se'n puja al carro de les noves tecnologies, conjuminant la seua tradició centenària amb l'ús actual dels telèfons intel·ligents. D'esta manera, es facilita l'accés a horaris, processons, recorreguts i detalls de les diferents processons als visitants i es camina cap a un ús cada vegada més sostenible dels recursos.