Proyecciones Berlanga - València

Proyecciones Berlanga

Tornar

L’Any Berlanga reconeix l’aportació dels artistes fallers al món del cinema

Emiliano García anima els ciutadans a gaudir de les dos projeccions al cine Lys per homenatjar el traball dels artistes fallers

• Cartell del film Viatge al centre de la terra

15/05/2022

L’Ajuntament ha organitzat amb el cine Lys dos projecciones especials per reivindicar la participació dels artistes fallers en el món del cinema en el marc de les activitats de l’Any Berlanga que està impulsant la Regidoria de Turisme i Internalització. El regidor Emiliano García ha convidat tots els veïns i veïnes a gaudir del documental i la pel·lícula, que serviran per homenatjar el treball dels artistes fallers per al cinema.

 

El 17 de maig es projectarà el documental Regino Mas, l’art del foc, mentre que el 24 de maig serà el moment de Viatge al centre de la terra, una pel·lícula de 1977. Després de les projeccions se celebrarà un col·loqui en què intervindrà tant una representació del Gremi d’Artistes Fallers com del món del cinema.

La primera projecció, el del dia 17, començarà a les 19.30 hores i la presentació serà a càrrec de la directora Joana Chilet, el productor Ximo Rovira i el mestre major del Gremi d’Artistes Fallers, Paco Pellicer. En el col·loqui posterior a l’emissió del documental, els participants repassaran la trajectòria de Regino Más, “una figura fonamental en la història de les Falles que, a més dels seus treballs en el món faller, també va col·laborar profusament en l’elaboració de decorats cinematogràfics com els de les grans produccions de La caiguda de l’Imperi Romà i 55 dies a Pequín”, ha indicat García.

La segona projecció serà també a les 19.30 hores, el dimarts 24, amb l’emissió de Viatge al centre de la terra, un film del director valencià Juan Piquer que va comptar amb artistes fallers per a la realització dels decorats. La presentació la realitzarà el responsable del Centre de Documentació de la Festa de les Falles, Iván Esbrí.

Les dos projeccions seran gratuïtes fins esgotar les entrades i podran reservar-se tant en el web del cine Lys com directament en les taquilles.

García ha explicat que amb esta activitat “continuen desenvolupant-se les activitats de l’Any Berlanga parlant sobre les superproduccions en les que ha participat els artistes fallers” i que es completarà amb “l’organització de visites d’especialistes i directors d’art perquè puguen vore les posibilitats que tenen els tallers de Ciutat Fallera per treballar decorats”.

Recursos multimèdia

Emiliano García