S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Propuestas museos en casa en familia - València

Vés enrere Propuestas museos en casa en familia

Tornar

Els museus municipals proposen 32 activitats per fer a casa en família

Hi ha passatemps, viatges en el temps amb els cinc sentits i receptes històriques per a xiquets i xiquetes

• ‘Els imprimibles de #museusacasa’ és el nom d’esta iniciativa que s'ha posat en marxa arran les restriccions d’aforament per la covid-19.

04/04/2021

Els museus de la Regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals han publicat a través del web Cultural València 32 activitats per fer a casa en família. Estos recursos educatius es poden imprimir o bé treballar-los directament des de l’ordinador amb ajuda d’un programa d’edició. Les propostes són molt variades i adaptades als diferents grups d’edat. Així, hi ha passatemps al voltant dels personatges, objectes, obres d’art o escultures que es poden trobar als espais museístics; materials per viatjar amb els cinc sentits a moments significatius de la història de la ciutat, i receptes romanes i medievals perquè xiquets i xiquetes les elaboren.

 

‘Els imprimibles de #museusacasa’ és el nom d’esta iniciativa que han posat en marxa els museus municipals arran de les restriccions d’aforament per la covid-19. Es plantegen quatre tipus d’activitats: passatemps, viatges amb els cinc sentits, receptes amb història i monogràfics sobre el Museu Històric Municipal i el centre arqueològic de l’Almoina. La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, ha destacat que es tracta “d’una proposta molt apropiada per la situació sanitària actual, que complica una miqueta més la visita a les instal·lacions culturals”, amb la qual “volem posar en valor tot allò que els nostres museus municipals han d’oferir a la ciutadania”, de manera que “acostem a les famílies uns materials amb caràcter pedagògic que es poden descarregar i que els permetran conéixer els continguts dels nostres espais museístics”. 

Els passatemps són fitxes que treballen un aspecte concret d’un dels museus. Cadascuna s’acompanya d’un xicotet text explicatiu i una proposta d’activitat. Així, els xiquets i xiquetes poden completar el vestit de Conchita Piquer que ha desaparegut de la portada d’una revista amb dibuixos, pintures o enganxant trossets de paper o de tela, mentre coneixen la trajectòria de la cantant nascuda al carrer de Ruaya. També poden escriure una postal com les que va enviar Vicente Blasco Ibáñez des del transatlàntic Franconia o convertir-se en investigadors i detectar les diferències entre la versió original i una falsificació del quadre ‘La meua família’ de Joaquim Sorolla.

En una sopa de lletres s’amaguen noms relacionats amb el Palau de Cervelló; cal trobar l’eixida d’un laberint per aconseguir les claus de la casa de la família Benlliure, al carrer de la Blanqueria número 23, o resoldre una endevinalla matemàtica per esbrinar el valor d’una col·lecció de peces antigues del Museu de la Ciutat, entre altres entreteniments. “Entenem ‘Els imprimibles de #museusacasa’ serà una proposta molt ben acollida, que permetrà a les famílies poder gaudir estes vacances d’una manera cultural, entretinguda i molt rica”.

Un altre bloc de jocs convida a viatjar a través del tacte, l’olfacte, la vista, el gust i l’oïda a les etapes històriques de la ciutat, des de la seua fundació, passant per l’època islàmica, l’Edat Mitjana, la València gòtica, del Segle d’Or i modernista. A més, s’oferix un receptari perquè els més xicotets elaboren plats llegendaris de la gastronomia romana i medieval, adequats al paladar actual. Així mateix, els monogràfics sobre el Museu Històric Municipal i el centre arqueològic de l’Almoina faciliten conéixer estos espais de forma lúdica sense necessitat desplaçar-se.

Recursos multimèdia

Glòria Tello