Programación Universidad Popular - València

Programación Universidad Popular

Tornar

La Universitat Popular de València aprova una programació de 39 activitats per al curs 2021/22

La preinscripció serà del 6 al 19 de setembre i els preus de 30 a 55 euros

• L'Espai Ribes de la Universitat Popular, al Parc Central

16/07/2021

El Consell Rector de la Universitat Popular de València ha aprovat la programació d’activitats de cicle llarg per al curs 2021/22 d’este Organisme Autònom municipal. L’oferta de formació i animació sociocultural per al pròxim curs inclou 39 activitats que es desenvoluparan d’octubre de 2021 a juny de 2022 i que s’emmarquen en 6 àrees temàtiques distintes: arts plàstiques, formació general, anglés, expressió corporal i musical, valencià i cultura valenciana i tecnologies. El Consell Rector també ha aprovat hui la relació de llocs de treball i una modificació de crèdits d’1’7 milions d’euros per a l’adquisició de locals i la instal·lació d’equips als centres.

 

La regidora de Serveis Socials i presidenta de la Universitat Popular de València, Isabel Lozano, ha afirmat que “encarem el pròxim curs amb molta confiança després d’haver sigut capaços de mantenir l’activitat en marxa durant tota la pandèmia tot i les importants dificultats”. El curs 21/22 “serà el de retrobament a les aules amb major normalitat, una programació actualitzada i el propòsit d’omplir de propostes, no només formatives també socioculturals, els espais recentment renovats o estrenats tot just abans de la pandèmia, com són UP Ribes Espai sociocultural, UP Benicalap Espai sociocultural i UP Benimaclet”, continua Lozano.

També “estem molt satisfetes d’haver aprovat hui la relació de llocs de treball que significa un important avanç en el procés que hem impulsat de regularització laboral del personal formador-animador sociocultural. La Universitat Popular té una plantilla de personal altament especialitzada i amb una llarga experiència que ha vist històricament demorada o ajornada la possibilitat d’una regularització i tenim el propòsit ferm de completar-la en esta legislatura”.

 

Calendari de preinscripció i matrícula

 

El període de preinscripció per a les activitats del curs 2021/22 estarà obert del 6 al 19 de setembre. La preinscripció es farà en línia però els centres UP estaran oberts a partir de l’1 de setembre per a resoldre presencialment dubtes i facilitar les preinscripcions a les persones que puguen tindre dificultats d’accés a les noves tecnologies o a la connexió a internet.

El 21 de setembre es realitzarà el sorteig de places i la formalització de les matrícules serà del 23 de setembre al 3 d’octubre. La matrícula per al curs complet i en un sol pagament serà de 30 o 55 euros segons activitat. Les classes del curs 2021/22 començaran el 4 d’octubre per als grups de dilluns i dimecres i el 5 d’octubre per als grups de dimarts i dijous. La possibilitat de matrícula quedarà oberta mentre queden places lliures.

L’accés a la programació d’activitats per al curs 2021/22 i a la plataforma de matrícula es realitzarà en la web www.universitatpopular.com.

 

Relació de llocs de treball i adquisició de locals i equipament

 

El Consell Rector de la Universitat Popular també ha aprovat hui la relació de llocs de treball d’este organisme autònom de l’Ajuntament, complint així un dels objectius del Pla Estratègic de la UP i dins del marc del Pla-Programa d’harmonització i homologació d’entitats del sector públic local de l’Ajuntament de València, en l’àmbit d’aplicació del qual es troba la Universitat Popular. La Plantilla de la UP està integrada per 122 places, de les quals 15 són de personal funcionari, adscrit als Serveis Centrals, i 107 són places de personal laboral de Formació Animació Sociocultural.

D’altra banda, s’ha aprovat una modificació de crèdits d’1’7 milions d’euros del pressupost de 2021 de la Universitat Popular amb el propòsit de reduir el número de locals en lloguer ocupats per centres UP i avançar en l’adquisició de locals propis així com ampliar la dotació d’equipaments per als centres.

 

31 centres i més de 50.000 assistències a recursos culturals

 

La Universitat Popular de València disposa de 31 centres a diferents barris del nucli urbà i als pobles de la ciutat de València. La seua programació d’activitats està dirigida a les persones majors de 18 anys.

A més de l’activitat formativa de durada anual, la Universitat Popular de València impulsa cursos i tallers de durada més curta al llarg del curs i desenvolupa un programa d’activitats socioculturals per a les persones matriculades als seus centres, que mobilitza cada curs més de 50.000 assistències a recursos culturals de la ciutat com museus, cinema, teatre, recorreguts d’interés històric i cultural, així com activitats en col·laboració amb nombroses entitats i institucions socioculturals.

Recursos multimèdia