S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Programación actividades Navidad - València

Vés enrere Programación actividades Navidad

Tornar

Cultura Festiva programa més de 300 activitats per al Nadal de València

Galiana: “la millor notícia este Nadal serà poder tornar a la normalitat amb totes les celebracions nadalenques, incloses Expojove, les Campanades i la Cavalcada de Reis”

• Nit de cap d'any 2021 a la plaça de l'Ajuntament

22/11/2022

El regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, ha anunciat la programació de més de 300 activitats en les pròximes setmanes en el marc de la celebració del Nadal en la ciutat de València: “estem molt contents per poder tornar a la normalitat després de la pandèmia amb una programació nadalenca que omplirà els barris i pobles de la ciutat amb propostes noves, diverses i que arribaran a tots els públics”, ha destacat.
 

La descentralització de la programació tornarà a ser protagonista amb moltes activitats que arribaran als barris i pobles de València, com ara les nadales als mercats municipals i altres enclavaments, o l’arribada de Caterina i la bústia reial a diversos punts de la ciutat. Eixes propostes es complementaran amb celebracions tradicionals que tornaran a diversos punts del centre de València així com la celebració d’Expojove en Fira València.

“Hem volgut incidir en l’objectiu del govern de Joan Ribó per apropar el Nadal a cada racó de la nostra ciutat i per això seran més de 300 les activitats programades, per arribar no sols a tots els llocs sinó a tots els veïns i veïnes de la nostra ciutat”, ha posat en valor Galiana.

Una novetat i la tornada d’Expojove, les Campanades i la Cavalcada

El regidor de Cultura Festiva ha destacat “la recuperació de celebracions al llarg de l’any i també ara al Nadal, després del recés obligat per la pandèmia”, i s’ha referit en concret a dos festes, la de Cap d’Any, amb les campanades a la Plaça de l’Ajuntament, i la de l’arribada dels Reis d’Orient amb la tradicional cavalcada pel centre de la ciutat. També ha destacat la recuperació d’Expojove i la celebració d’una nova proposta lúdica per a les famílies de la ciutat, que tindrà el Parc Central de València com a epicentre. “Este espai recuperat per a la ciutadania en el centre de la ciutat acollirà tot un seguit de propostes, que detallarem més endavant, però que suposaran un nou pol d’atracció per als veïns i veïnes de València durant el Nadal”, ha explicat Galiana.

La Cavalcada serà el pròxim 5 de gener. Començarà a les 18 hores amb la concentració al Passeig de l’Albereda i després recorrerà les vies de Navarro Reverter, General Palanca, General Tovar, La Pau, la Reina, Sant Vicent i la plaça de l’Ajuntament fins a Marqués de Sotelo. La participació enguany estarà dedicada a la missió València Ciutat Neutra, inclosa en el marc Missions València 2030 que té com a objectiu mitigar l’emergència climàtica amb actuacions en àmbits com ara l’alimentació, el consum energètic, la mobilitat, el consum de proximitat o les zones verdes.

Les entitats ciutadanes, culturals, esportives o humanitàries que vulguen participar en la cavalcada disposen fins el pròxim dilluns, dia 28, per poder sol·licitar-ho.

El betlem artístic, al Saló de Cristall des del dia 3

Dissabte dia 3 ja es podrà visitar al Saló de Cristall de l’Ajuntament el betlem artístic dissenyat per l’Associació de Betlenistes de València. Serà en l’horari de cap de setmana que es mantindrà els dies 4, 10, 11, 17 i 18, és a dir, de 10 del matí a 19.30 hores; entre setmana obrirà de 8 a 14 hores els dies 5, 7, 13, 14 i 15 de desembre, mentre que la resta de dies laborables obrirà de 8 a 19.30 hores, llevat del dilluns 12 (de 8 a 10.15h i de 13.15h a 14 hores), el dia 19 (de 8 a 16.30 hores), el dia 21 (de 8 a 10 i de 16 a 19.30 hores), el dia 24 (de 10 a 15 hores) i el dia 29 (de 8 a 12 i de 15 a 19.30 hores). L’últim dia per poder gaudir in situ d’este betlem serà el dimecres 4 de gener.

Enguany, el betlem, la instal·lació del qual ja ha començat, compta amb un pressupost de 7.200 euros i ocuparà una superfície de quasi 40 metres quadrats. N’hi haurà més de 300 figures d’entre 7 i 35 centímetres i, com a novetat, donada la rellevància de les efemèrides d’enguany, la composició farà referència a tres d’elles: la Capital Mundial del Disseny, el centenari de la coronació de la Mare de Déu dels Desemparats i el 800 aniversari de la recreació del primer betlem per Sant Francesc d’Asís.

Els artesans i artesanes figuristes són: José Luís Mayo (Madrid), Enrique Villagrasa (València), Angela Tripi (Palerm, Itàlia), Guadalupe de Guzmán (Sevilla), Montserrat Ribes (Barcelona), Francisco Javier Gilloto (Jerez), José Joaquín Pérez (Huelva), Daniel Alcántara (Barcelona), Higinio Martínez (Villarrobledo), Quique Garcés (València) y Ana Belén Vidal Vidal (València), entre altres.

Per un altre costat, el pròxim dia 2 de desembre es procedirà al muntatge del betlem municipal en la plaça de la Reina, recuperant així l’enclavament al costat de la Seu una vegada acabades les obres de reforma integral de la plaça. El muntatge final es podrà disfrutar des del dia 3 de desembre fins el 6 de gener. El conformaran més d'una desena de figures i ocuparà una superfície total d'uns 180 metres quadrats.