Presupuesto Consell Agrari - València

Presupuesto Consell Agrari

Tornar

La reparació de camins rurals i l’increment del desbrossament i la neteja centren l’augment pressupostari del Consell Agrari en un 27 %

Alejandro Ramon: “les xifres mostren l’aposta real que el govern de Joan Ribó ha fet per l’agricultura en esta ciutat, amb més del doble de pressupost que en 2015 per incrementar els recursos i les inversions”

• L'Ajuntament ha impulsat el Pla d'Agricultures Urbanes

03/11/2021

El Consell Agrari Municipal de València disposarà en 2022 d'un pressupost global de quasi un milió i mig d'euros, la qual cosa suposa un increment interanual d'aproximadament un 27 per cent. El regidor d'Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta de l'Ajuntament de València i vicepresident de l'organisme autònom municipal, Alejandro Ramon, ha destacat “l'aposta creixent des de 2015, que ens permet afrontar amb més recursos i més personal reptes com la implantació del Pla d'Agricultures Urbanes, la reparació i condicionament de camins rurals o la millora del servici de neteja i desbrossament”.

 

Els comptes reflectixen un augment de 316.000 euros en la transferència del consistori, que suposa la part principal dels ingressos del Consell Agrari. En eixa xifra s'inclou la quantitat necessària per a l'escomesa de les obres de condicionament i millora de la xarxa de camins rurals i sendes, destinats a l'ús agrari i que donen accés a parcel·les i habitatges rurals.

“Celebrem este pressupost expansiu, que ens dota d'un 27 per cent més de recursos per a poder millorar projectes, com eixe condicionament de camins rurals, o el servici de desbrossament i neteja, que comptarà amb més personal, però també ens ajudarà a implementar el Pla d'Agricultures Urbanes i a dinamitzar l'horta”, ha explicat Alejandro Ramon. “És una aposta molt clara per l'agricultura i pel Consell Agrari, que es reflectix en un pressupost que ja és més del doble del que hi havia en 2015”, ha afegit en referència als 1.424.462,30 euros de pressupost per a 2022, en comparació amb els 612.209 euros pressupostats en 2015.

Els comptes també reflectixen que les inversions reals es multiplicaran fins a aconseguir els 126.263 euros l'any que ve. A més, es projecta una ampliació de personal qualificat que permetrà la incorporació de dos tècnics o tècniques de medi de dinamització i inspecció del medi agrari i d'un administratiu o administrativa, la qual cosa suposa un increment en la partida de personal de 131.649,98 euros.

Els objectius -ha conclòs el regidor-, juntament amb el condicionament de camins rurals, l'optimització del servici de desbrossament, poda i neteja i l'increment de personal, inclouen la recollida i empacat de la palla de l'arròs, les campanyes de desratització, la digitalització dels servicis guarderia amb més mitjans materials i amb l'ús de noves tecnologies i la gestió del parc urbà de La Torre.

Recursos multimèdia

Alejandro Ramon