Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Presentación manto coronación Virgen de los Desamparados - València

Vés enrere Presentación manto coronación Virgen de los Desamparados

Volver

L'Ajuntament celebra amb tota la ciutat el centenari de la coronació de la Mare de Déu dels Desemparats

El Saló de Cristall ha acollit la presentació del mantell realitzat a partir del tern arquebisbal de la segona coronació, que ha sigut restaurat per Pedro Arrúe

• El mantell ha sigut realitzat a partir d'un terno arquebisbal utilitzat en la segona coronació de la imatge

09/05/2023

L'Ajuntament de València se suma, en nom de tota la ciutat, a la celebració de la festivitat de la Mare de Déu dels Desemparats, que es commemora el pròxim cap de setmana, i que enguany té un significat especial amb motiu del centenari de la coronació pontifícia de la imatge, que va tindre lloc el 12 de maig de 1923. L'alcalde de València, Joan Ribó, ha presidit este dimarts la presentació del mantell que lluirà la imatge diumenge que ve, una vestidura restaurada a partir del tern arquebisbal utilitzat en la segona coronació de la Mare de Déu.
 

La restauració de l'equipament de la imatge ha sigut realitzada i dirigida pel restaurador valencià Pedro Arrúe, que ha assistit també a l'acte, juntament amb el rector de la Real Basílica de la mare de Déu dels Desemparats, Juan Melchor Seguí, i la cambrera de la Mare de Déu, María Dolores Alfonso. Els tres han agraït el suport de l'Ajuntament en la programació dels actes de commemoració de la coronació de la imatge. La presentació ha comptat també amb la participació del regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, i de l'artesà brodador Sebastián Marchante, autor del traspàs del brodat, així com de regidores i regidors dels grups polítics municipals.

Este mantell restaurat i els seus elements de conjunt serà el que portarà la imatge pelegrina de la Mare de Déu en els actes festius del pròxim diumenge, dia 14. Serà, de fet, el que lluirà en la processó general programada per a la vesprada d'esta jornada festiva. El conjunt, restaurat per l'especialista Pedro Arrúe, ha sigut elaborat a partir de les peces d'un tern arquebisbal, utilitzat per l’arqebisbe Prudèncio Melo en la segona coronació de la imatge, que va tindre lloc als anys quaranta del segle passat.

El programa commemoratiu de la festivitat de la Mare de Déu dels Desemparats encara esta setmana la recta final, després dels nombrosos actes que s'han dut a terme en els últims mesos, “uns actes de caràcter participatiu que són expressió del gran arrelament que la Mare de Déu dels Desemparats té en la societat valenciana”, tal com ha assenyalat l'alcalde, Joan Ribó. “Un arrelament –ha afegit- que es deu, en bona part, al fet de ser un símbol vinculat, al llarg de la seua història, a la protecció dels “innocents, folls i desemparats”, a la protecció de les persones vulnerables o en situació d'exclusió, moltes vegades invisibles per a la resta de la societat”.

De fet, l'Ajuntament de València ha col·laborat estretament amb l'Arquebisbat de València en l'organització dels actes commemoratius del centenari de la coronació de la Mare de Déu. El mes de novembre passat, l'alcalde Ribó va mantindre una reunió amb una delegació de la Real Basílica de la Mare de Déu dels Desemparats, encapçalada pel seu rector, Juan Melchor Seguí, en la qual es va tractar sobre el programa d'activitats previst, que inclouen tant actes de caràcter religiós, com el vessant cultural i social, que es materialitzarà en exposicions i trobades, entre altres.

L'alcalde ha animat tota la ciutadania a participar de la festa que omplirà els carrers de la nostra ciutat en els pròxims dies “per a viure esta commemoració, una celebració a la qual l'Ajuntament s'ha sumat de manera especial reforçant la seua col·laboració amb l'Arquebisbat i la Basílica, amb la voluntat conjunta que el missatge de justícia social continue molt arrelat al poble valencià”, ha subratllat.

Recursos multimedia

Ver álbum completo en Flickr

Joan Ribó