Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Premios Jaime I. Nuevas Tecnologías - València

Vés enrere Premios Jaime I. Nuevas Tecnologías

Volver

El Jaume I 2020 de Noves Tecnologies, premi que patrocina l'Ajuntament, reconeix el treball de Laura M. Lechuga Gómez

L'alcalde ha assistit a la proclamació dels guanyadors d'estos guardons que enguany han considerat l'aplicació de la innovació per a detectar la covid-19

• L'alcalde Joan Ribó ha asistit a l'acte de proclamació dels Premis Jaume I.

20/10/2020

La doctora en Ciències Químiques Laura M. Lechuga Gómez ha sigut proclamada este matí com a guanyadora del Premi Rei Jaume I 2020 de Noves Tecnologies per la seua “capacitat d'aplicar innovadores eines de diagnòstic, un biosensor òptic simple, de baix cost i ràpid, per a detectar la covid-19”. L'anunci d'este guardó, que patrocina l'Ajuntament de València, s'ha realitzat en un acte celebrat en el Palau de la Generalitat, en què s'ha reconegut l'aportació científica, tecnològica i emprenedora d'un total de 6 persones la labor de les quals haja sigut altament significativa i s'haja desenvolupat en la seua major part a Espanya.

 

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha assistit a este acte de proclamació dels premiats de la 32 edició dels Jaume I. I amb la seua presència ha avalat “el compromís municipal amb esta convocatòria anual amb la ciència”, una cita organitzada per la institució constituïda per la Generalitat Valenciana i la Fundació Valenciana d'Estudis Avançats per a promocionar la investigació i el desenvolupament científic a Espanya. Concretament, tal com ha recordat l'alcalde, que ha assistit a l'acte acompanyat del regidor d'Innovació, Carlos Galiana, l'Ajuntament afavoreix, des de la seua creació l'any 2000, el Premi de Noves Tecnologies “en el marc de la seua aposta per la investigació i la innovació”. En aquesta línia, ha aclarat el primer edil, “la corporació local reitera, any rere any, la seua voluntat de cooperar amb els qui treballen amb les noves tecnologies, així com amb els qui impulsen la seua aplicació en benefici de les persones i de la societat en general”.

Joan Ribó ha manifestat que l'acte de proclamació dels Premis Jaume I, presidit pel president del Consell, Ximo Puig, ha convertit València de nou en un centre de reunió de talents i personalitats, com a Premis Nobel, que en esta ocasió, a conseqüència de les mesures de seguretat adoptades per a previndre l'expansió de la pandèmia del coronavirus, han participat a través de videoconferències.

Pel que respecta al Premi Jaume I de Noves Tecnologies, a qui l'alcalde ha expressat la seua felicitació en nom de la ciutat de València i de tots els valencians, Laura M. Lechuga Gómez, actualment treballa com a investigadora a l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia.

La resta dels premiats en aquesta XXXII edició han sigut: Francisco José García Vidal, en la categoria d'Investigació Bàsica; Diego Puga Pequeño, en Economia; Miguel Beato del Rosal, en Investigació Mèdica; Fernando Maestre Gil, en Protecció del Medi Ambient; i Verónica Pascual Boé, en la modalitat Emprenedor.

Tots ells han sigut triats per la qualitat dels seus respectius treballs, per part dels jurats convocats per la Fundació Premis Rei Jaume I.

Cada premi està dotat amb una medalla d'or, un diploma i 100.000 euros que es condissen amb el compromís de reinvertir part de l'import en investigació i emprenedoria a Espanya.

 

PREMIATS NOVES TECNOLOGIES

 

Entre els últims premiats amb el guardóJaume I de Noves Tecnologies es troben el Doctor enginyer i Catedràtic de Robòtica en la Universitat de Sevilla, Anníbal Ollero Baturone; el Doctor en Ciències Químiques, Catedràtic d'Universitat Politècnica de València, Ramón Martínez Mañez; i la professora d'Investigació del Centre d'Òptica del CSIC a Madrid, Susana Marcos.

En 2016 va ser guardonat el Catedràtic de Química Hermenegild García Gómez; en 2015 el Doctor en Ciències Físiques i Catedràtic de l'Institut Universitari d'Investigació en Òptica i Nanofísica de la Universitat de Múrcia, Pablo Artal Soriano; i en 2014, el Doctor en Ciències Químiques. Director del Laboratori de Nanotecnologia Molecular de la Universitat d'Alacant, Javier García Martínez.