Premio Dènia UP - València

Premio Dènia UP

Tornar

La Universitat Popular de València, guardonada amb el XXV Premi d’Honor Ciutat de Dénia

Un reconeixement a la promoció de la formació ciutadana crítica

• La Universitat Popular de València compta amb 31 centres al nucli urbà i als pobles de la ciutat

10/06/2022

La Universitat Popular de València ha sigut guardonada amb el XXV Premi d’honor “Ciutat de Dénia” per a la formació de persones adultes “perquè ha excel·lit i excel·lirà en la vindicació i promoció d’una educació i formació permanent valenciana: crítica, activa, popular, treballadora i ciutadana...; que ha aportat i aportarà a l’establiment de cooperacions i complicitats entre allò social i allò públic; que ha creat i ha enfortit les relacions així com la creació de xarxes en l’àmbit de l’educació permanent i la cultura popular a València des d’una dimensió educativa-cultural, ètica i sociopolítica, de l’educació al llarg de la vida”, assenyala el dictamen del jurat.

 

La Presidenta de la Universitat Popular de València, Isabel Lozano, ha manifestat que “és un honor rebre un reconeixement precisament de part d’institucions germanes com l’Ajuntament de Dénia i d’altres amb anys d’experiència i un llarg recorregut i prestigi en l’àmbit de l’educació i la formació al llarg de la vida”. Lozano assenyala que “la Universitat Popular de València rep cada curs el premi de la ciutadania, en el sentit de renovar cada curs la confiança dels milers de persones que sol·liciten plaça en les activitats perquè valoren el nostre projecte” i “rebre el XXV Premi d’Honor Ciutat de Dénia ens fa sentir molt orgulloses i agraïdes perquè ens el concedeixen entitats que són referents en la funció social i educativa que desenvolupem a la Universitat Popular”.

El jurat ha fet extensiu el guardó a la institució i al personal que desenvolupa els projectes de la Universitat Popular de València. Isabel Lozano ha recollit el premi en un acte de lliurament al saló plenari de l’Ajuntament de Dénia.

Lozano ha desatacat que “sentim molta satisfacció d’haver multiplicat la varietat de l’oferta d’activitats, diversificat les temàtiques i els formats que s’ofereixen, per a facilitar la incorporació de persones amb diferents inquietuds i possibilitats, haver estés la nostra presència a la ciutat fins estar presents en 31 barris i pobles de la ciutat de València i haver enfortit i multiplicat els vincles amb les organitzacions socioculturals i veïnals de cada barri. Pràcticament tot el món a València té prop de casa una universitat popular. Som un dels agents culturals que més persones mobilitza a València cap als recursos culturals de la ciutat. Els nostres objectius són ambiciosos i il·lusionants perquè sabem que milloren la qualitat de vida de les persones i ens han convertit en el segon servei municipal de València millor valorat per la ciutadania”.

El reconeixement ha sigut concedit a proposta del Taller de Renovació de l’Educació de Persones Adultes TAREPA-PV i de l’Institut Paulo Freire i han format part del jurat Iolanda Corella, en representació de la Mesa dels Agents Socials per la Formació de Persones Adultes; Encarna Such, en representació de l’Associació de Persones Adultes Participants Francesc Bosch i Morata de Xàtiva; Vicent Mas, director del centre FPA de Dénia; Melani Ivars, regidora d’Educació de l’Ajuntament de Dénia i Raúl García de la Reina, regidor de Cultura d’este Ajuntament.

La Universitat Popular de València compta amb 31 centres al nucli urbà i als pobles de la ciutat, una programació de 40 activitats de cicle llarg a la que se suma l'oferta d'activitats gratuïtes i de curta duració del programa “Coordenades”. A més, la Universitat Popular gestiona cada curs més de 50.000 assistències a recursos culturals pròxims com museus, teatres, conferencies, cinema i altres activitats culturals. S'ha convertit en una de les institucions que més persones mobilitza des dels barris cap als recursos culturals de la ciutat.