Poda palmeras - València

Poda palmeras

Tornar

L’Ajuntament posa en marxa la campanya de poda de palmeres en tota la ciutat

El vicealcalde Sergi Campillo explica que s’està treballant sobre més de 350 exemplars de tota la ciutat

• Els treballs s'allargaran fins el 15 de novembre

04/11/2021

L'Ajuntament de València, a través de l'àrea d'Ecologia Urbana, ha posat en marxa la campanya anual de poda de palmeres en tota la ciutat, uns treballs que ja s'han iniciat en alguns barris i que es prolongaran fins al pròxim 15 de novembre. "És una actuació que aborda distintes espècies de palmeres, principalment canàries, washingtònies i datileres", ha detallat el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo.


La campanya de poda de palmeres iniciada per Ecologia Urbana comprén el tractament d'uns 350 exemplars tant de la zona nord com sud de la ciutat. "La salut i el bon aspecte de les diferents espècies que conformen la massa verda de València és una qüestió capital per a este Ajuntament, per això anualment es fan campanyes per mantindre en el millor estat possible tant l'arbrat com els palmerals", ha assenyalat Campillo al respecte. El vicealcade i regidor d'Ecologia Urbana ha recordat que no tots els anys es poden tots els exemplars de la ciutat "perquè no és necessari" sinó que es treballa sobre aquelles palmeres on es detecten fulles en mal estat o sobrepes pels dàtils.

El vicealcalde ha explicat "l'important esforç" del servici de Jardineria Sostenible de l'Ajuntament en les tasques de poda. Campillo ha remarcat que en la licitació del nou contracte de manteniment dels espais verds de la ciutat "recuperem la contracta específica de poda i tindrem un augment d'un 89 % per als recursos de poda".

La campanya de poda d'enguany es va iniciar fa una setmana a la zona nord de la ciutat amb els treballs de les palmeres canàries del carrer de la Séquia de la Cadena (entre els barris de la Malva-rosa i Cabanyal), amb un total de 30 exemplars tractats.

Seguint de la Malva-rosa, esta setmana també es treballa en 10 palmeres canàries i altres tantes washingtònies en el viari del carrer Riu Tajo.

A finals d'esta setmana els treballs es centraran en la poda de diverses espècies que precisen poda al Jardí de Doctor Lluch, en el barri del Cabanyal. En total es treballarà en uns 25 exemplars.

També en la zona nord de la ciutat, concretament al barri de Tendetes, es treballa sobre diferents exemplars al viari i al jardí de Gregorio Gea.

Treballs en la zona sud

En la zona sud es concentra el nombre més gran d'exemplars que seran podats. Concretament es treballa de manera intermitent retirant fulles i dàtils del palmerar de Regne de València, entre els barris de Gran Via i Russafa. Els treballs milloren les condicions de més de 220 palmeres del passeig central d'esta avinguda i està previst que el 15 de novembre finalitzen els treballs.

Per altra banda el servici de Jardineria Sostenible ha informat que des de la setmana passada estan fent-se treballs de poda a les mèlies del viari del carrer Juan Llorens, al barri de la Petxina. En total els treballs d'esporga afecten 30 arbres i està previst finalitzar el pròxim 11 de novembre.

Recursos multimèdia

Sergi Campillo