Pleno. Cercanías, EMT y Empleo - València

Pleno. Cercanías, EMT y Empleo

Tornar

El Ple de l’Ajuntament demana la transferència a la Generalitat de la gestió del transport de rodalia i més inversions

• Comboi de rodalia estacionat

23/06/2021

El Ple municipal ha aprovat instar al govern d’Espanya a executar les inversions previstes per al transport de rodalia de la ciutat, a transferir la seua gestió a la Generalitat i a incrementar les despeses en la matèria. En la moció subscrita conjuntament per l’equip de govern, es sol·licita també “un pla d’inversions extraordinari per compensar la manca de recursos dels últims 10 anys”.

 

El Plenari sol·licita “instar al govern d’Espanya a transferir la competència i els fons per a la gestió del transport de rodalia a la Generalitat”. A més, l’Hemicicle demana que un pla extraordinari d’inversions aborde qüestions com “l’electrificació de les línies, la duplicació de les vies i la solució per als problemes tècnics, d’infraestructura o de manca de personal” que cada dia causa desenes d’incidències i queixes dels usuaris. Igualment, es demana “estudiar l’ampliació de la xarxa, projectar noves línies i connectar municipis que no disposen de xarxa ferroviària”.

El Ple de la Corporació també considera que cal “crear una xarxa unificada de transport públic que unifique tots els mitjans de transport, com metro, tramvia, bus urbà i interurbà i els serveis públics de bicicletes”.

Per últim, el Ple ha donat el vistiplau a tramitar un “projecte de llei de finançament del transport públic que siga semblant a les que existeixen en altres països de la Unió Europea per tal de fixar criteris que blinden la inversió de forma transparent i eficient”.

Control de l’EMT

Per la seua banda, l’Hemicicle municipal ha rebutjat una moció subscrita per Vox sobre el control de l’Empresa Municipal de Transports (EMT). Vox sol·licitava la contractació d’un servei de consultoria externa que fera una auditoria sobre els comptes de l’empresa, una comissió de seguiment operatiu i tàctic de la gestió empresarial i el cessament del regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi. La moció ha estat rebutjada pel Ple.

L’ocupació a la ciutat

El Ple de l’Ajuntament ha aprovat desenvolupar les 51 mesures incloses al Pacte per l’Ocupació en la ciutat de València, que van ser consensuades amb els agents socials i econòmics. Igualment, l’Hemicicle ha donat el vistiplau a desenvolupar el pla d’ocupació i formació juvenil municipal, dotat amb tres milions d’euros. La proposta aprovada és una moció alternativa presentada per l’equip de govern a la sol·licitud inicial de Vox, que demanava la creació d’una comissió de treball amb la fi d’establir un pla de lluita contra la desocupació a València.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr