Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Pleno despedida Joan Ribó - València

Vés enrere Pleno despedida Joan Ribó

Volver

La Corporació acomiada Joan Ribó, alcalde de València durant huit anys

• María José Catalá i Joan Ribó

27/03/2024

  • Joan Ribó: “Ningú no podrà llevar-me mai l’orgull de ser alcalde de València”
  • María José Catalá: “Cuidaré l’olivera que em regalares i cuidaré de València”

L’exalcalde i regidor de Compromís, Joan Ribó, s’ha acomiadat hui del Ple de l’Ajuntament de València després de renunciar a l’acta que va obtindre en les eleccions municipals del passat mes de maig. En el seu discurs, Ribó, que ha estat alcalde de València durant huit anys, ha rememorat “quan tenia 17 anys i vaig xafar València per primera vegada i encara recorde aquell dia, l’olor a Mediterrani, la llum inconfusible de la nostra ciutat i com vaig descobrir una ciutat dinàmica, alegre, que mira al futur orgullosa de la seua història però, sobretot, unes gents acollidores, properes, que s’organitzen en la lluita a favor del que creuen just, cosa que em va servir d’exemple per implicar-me en moviments veïnals i en moltes lluites”.

Joan Ribó ha donat les gràcies “en primer lloc, com no podria ser d’una altra manera, als veïns i veïnes de València per haver-me fet el regal més gran que es pot donar a una persona enamorada de València: haver-me deixat ser el vostre alcalde. Com va dir el poeta: ningú no em llevarà mai este orgull”.

Ribó ha repassat els seus mandats, dels quals ha dit que “hem fet avançar esta ciutat a llocs inimaginables en 2011, hem modernitzat València i hem avançat per camins de progrés i sostenibilitat que ara alguns volen posar en risc. Hem sigut coherents, hem fet el que vam dir que veníem a fer: acabar amb la corrupció, sanejar els comptes, reimpulsar la ciutat i amb una voluntat clara, respectar i estimar la identitat i la cultura d’esta ciutat que tant ens ha donat”.

L’exalcalde ha anunciat que deixa de ser regidor però que no deixa la política “perquè pense continuar treballant des dels carrers, la societat civil i TikTok per retornar a València un govern a la seua alçada, que avantpose sempre els interessos de València i de la seua gent”. En este sentit, Joan Ribó ha tingut paraules per a tots els grups municipals i ha demanat al nou govern municipal “trellat, una cosa molt valenciana i molt senzilla” i ha conclòs el seu discurs “amb un desig per a esta València que, tantes voltes, Sorolla va pintar amb colors vius: que torne la llum”.

Per la seua banda, l’alcaldessa, María José Català, ha valorat de Joan Ribó “el sentiment comú d’estima que tenim per la ciutat i per haver contribuït a fer una transició modèlica” i ha demanat que “en este moment s’inicie una nova etapa de respecte i consideració cap a les persones que han dedicat el seu temps i el seu treball a esta ciutat”. Per a l’alcaldessa, “el respecte i la serenitat són oasis que la política necessita” i ha desitjat “el millor a Joan Ribó en allò personal i la seua col·laboració en totes aquelles coses en què puga fer-ho”. Catalá ha afegit que “les etapes en la política van i venen i l’important és tindre bones sensacions”. L’alcaldessa, que ha regalat a Ribó en nom de la Corporació una còpia de les actes de la seua presa de possessió com a alcalde en 2015 i 2019 i un gravat litogràfic del paisatge de València l’any 1844, s’ha compromés a “cuidar de l’olivera que em regalares i a cuidar de València” i li ha donat les gràcies “en nom de la ciutat per ser el nostre alcalde”.

La portaveu del grup municipal de Compromís, Papi Robles, ha qualificat Ribó de “referent de la nostra ciutat per la capacitat de transformació, diàleg i honestedat” i li ha assegurat que pot “marxar tranquil perquè hem aprés que, amb la teua llum, confiança i perseverança, es pot governar de manera honrada” perquè deixa “una ciutat referent en polítiques socials i verdes”.

Per últim, la portaveu del grup municipal socialista, Sandra Gómez, ha valorat que “els finals no existeixen en política i que només n’hi ha tancaments d’etapa i nous inicis”, que Joan Ribó “és un home tranquil i que transmet serenitat” i s’ha manifestat “orgullosa del llegat que el govern de coalició del qual formàrem part ha deixat a València”.

Recursos multimedia

Mª José Catalá
Joan Ribó