Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Plantación alcorques - València

Vés enrere Plantación alcorques

Volver

L’Ajuntament baixa un 40% el número d'escocells buits a la ciutat en l'última campanya de plantació

Sergi Campillo: “Esta campanya de plantació d'arbres demostra el compromís inequívoc del govern de Joan Ribó per renaturalitzar la ciutat i combatre els efectes del canvi climàtic”

• Treballs de plantació d'alcorques

16/02/2023

L'última campanya de plantació d'arbres duta a terme per l'Ajuntament de València des d'octubre del 2022 al 31 de gener d'enguany, ha aconseguit reduir el nombre d'escocells buits a la ciutat de València de 3.555 a 2.424, la qual cosa suposa un descens del 40%. Els escocells buits suposen únicament el 3,90% del total del nombre d'escocells de la ciutat, que se situa en 62.233. Una campanya de plantació d'arbres que tal com ha indicat el vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, demostra “el compromís inequívoc del govern de Joan Ribó per renaturalitzar la ciutat i combatre els efectes del canvi climàtic”.
 

Dels 2.424, escocells que continuen buits, 2.233 són gestionats directament pel consistori, a través del Servici de Jardineria Sostenible, mentre que la resta, 191, són gestionats per l'Organisme Autònom Municipal de Parcs, Jardins, i Biodiversitat Urbana. Cal recordar que hui dia la campanya de plantació d'arbres continua en marxa amb el que el nombre d'escocells buits anirà baixant de manera considerable.

La plantació d'arbres en els escocells buits s'està dut a terme a través de diferents programes com el de “València més verda II”, amb el qual fins al 31 de gener 2023 s'havien plantat 936 arbres. A través dels pressupostos ordinaris, s'han plantat durant 2022, altres 180 arbres. “Gràcies a l'augment de pressupost de les noves contractes de jardineria ara tenim molts més recursos per a poder plantar més arbres i millorar l'estat general de tots els arbres de la ciutat”, ha assenyalat el responsable d'Ecologia Urbana.

La campanya de plantació i els nous desenvolupaments urbanístics van fer guanyar 2.843 arbres nous a València l'any passat. Si a esta xifra li descomptem els que es van abatre per temporals, malaltia o constituir un perill per a la seguretat ciutadana, el resultat són 1.687 arbres més a la ciutat en 2022.

Campillo ha destacat els beneficis de l'arbratge de viari i de jardins, especialment per a fer front a l'augment de temperatures a conseqüència del canvi climàtic. “Ja ho estem notant. L'estiu passat va ser especialment cru en eixe sentit”, ha remarcat el vicealcalde.

Recursos multimedia

Sergi Campillo