JGL. Plan Resistir. Sector celebraciones - València

JGL. Plan Resistir. Sector celebraciones

Tornar

Nova línia d'ajudes del Pla Resistir per al sector de celebracions, per import de 4 milions d'euros

La Junta de Govern ha aprovat també hui nous pagaments per als sectors cultural, taxi i festes, per import de més de 1,1 milions d'euros

• El sector de les celebracions també s'ha vist seriosament afectat per les restriccions de la pandèmia

30/04/2021

La Junta de Govern Local ha aprovat este divendres una nova convocatòria d'ajudes del Pla Resistir, que aniran destinades al sector de les cerimònies i celebracions. Es preveu dedicar un import de 4 milions d'euros per a donar suport a este sector econòmic, que també s'ha vist seriosament afectat per les restriccions de la pandèmia, i que inclou des de les àrees de confecció, restauració i hostaleria, a perruqueria, maquillatge, fotografia o floristeria, entre altres.

 

Així ho ha explicat la vicealcaldessa i portaveu municipal, Sandra Gómez, al final de la reunió de la Junta de Govern Local, en la roda de premsa que ha oferit junt amb el vicealcalde i portaveu municipal, Sergi Campillo. Tal com ha explicat Gómez, “no volem que cap sector quede arrere en el procés de recuperació de la crisi, i per això esperem que esta nova línia de subvencions puga ajudar molts autònoms i pimes que han vist com la seua activitat empresarial es veia seriosament afectada també pels efectes de la crisi sanitària”.

Estes ajudes es dirigeixen a cobrir les despeses corrents de les activitats realitzades per persones autònomes i microempreses amb un màxim de 10 persones treballadores. La quantia màxima destinada a atendre estes subvencions ascendeix a quatre milions d'euros, amb càrrec a l'aplicació pressupostària, i s'estableix una quantia addicional màxima de 2.000.000 €, que la seua que no requerirà d'una nova convocatòria. Tal com estableixen les bases, s'atorgarà una quantitat fixa de 2.000 € per cada autònom o microempresa beneficiària; i una quantitat fixa de 200 € per persona treballadora afiliada a la Seguretat Social a data 31 de desembre de 2020 d'estes microempreses o autònoms. A més, es consideraran despeses subvencionables les despeses corrents pagades en el període comprés entre l'1 d'abril de 2020 i la data de presentació de la sol·licitud de subvenció.

Sergi Campillo, ha destacat que es tracta “d’un dels sectors més castigats per la crisi, perquè s’han hagut de suspendre moltes celebracions abans multitudinàries” i amb esta injecció económica “des del govern municipal volem ajudar-los a pal·liar les conseqüències d’esta crisi”. “Afortunadament”, ha afegit el regidor, “la vacunació avança i desitgem tornar quan més prompte millor a la normalitat”.

 

NOUS PAGAMENTS A SECTORS CULTURAL, FESTIU I TAXI

 

Els requisits per a acollir-se a esta nova línia d'ajudes són els mateixos que regeixen per a les anteriors convocatòries (sector cultural, taxi…). De fet, la vicealcaldessa ha subratllat que la Junta de Govern Local ha aprovat hui nous pagaments de les línies en marxa per un import total d'1.073.000 euros, corresponents a tres convocatòries, que suposen 531 ajudes a autònoms i pimes.

En primer lloc, s'ha aprovat el segon pagament de la convocatòria d'ajudes destinades al sector cultural, que suposa un import de 316.000 euros. Això, juntament amb el primer pagament realitzat (el passat 23 d'abril), que va ascendir a 258.200€, suposa que ja s'han destinat a este sector 574.000 euros (que es concreten en 246 ajudes). Cal recordar que l'import total de la convocatòria d'ajudes al sector cultural ascendeix a 2,5 milions d'euros, ampliables amb 1,5 milions més.

També s'ha aprovat el pagament, en este cas el que fa número cinc, de les ajudes als anomenats sectors tradicionals, vinculats a la cultura festiva (indumentaristes, floristes, arestes fallers…) En este cas, la quantia ha ascendit a 20.000 euros que, sumats a les anteriors convocatòries, suposen un total de 367.400 € que han arribat ja a 164 beneficiaris.

En tercer lloc, la Junta de Govern ha aprovat una nova remesa d'ajudes Pla Resistir. Ajudes Parèntesis, dedicades al sector del taxi Es tracta del tercer pagament efectuat, que ascendeix a 795.200€, “amb el que haurem pagat fins hui un total d'1.724.600€ que han arribat a 844 beneficiaris”, ha explicat Gómez. En este cas, l'import total de la convocatòria suma 500.000 €.

 

CENTRE CÍVIC EN LA PLAÇA FRANCISCO JAVIER GOERLICH

 

En un altre ordre d'assumptes, la vicealcaldessa ha anunciat també l'aprovació per part de la Junta de Govern Local de l'adjudicació de les obres de rehabilitació de l'edifici municipal situat en la plaça Francisco Javier Goerlich Lleó (arquitecte). Tal com ha subratllat Sandra Gómez, “projectes que la ciutadania porta anys reclamant van tirant endavant, i molts d'ells podrem veure'ls acabats este manat: no sols les grans places, com Bruges, Mercat o La Reina, sinó també eixos projectes de barri que milloren la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes en el seu dia a dia”.

La plaça està formada pel tancament de diversos edificis de vivendes, i s'accedeix a ella a través de dos entrants des dels carrers Mestre Vallas i Indústria. L'edifici, construït l'any 1949, està format per dos plantes, que es destinaran a Centre Cívic, segons el projecte de rehabilitació. Les seues dimensions són de 74,73 m² de superfície construïda, i es troba a l'interior d'una parcel·la de 2.768 m². L'adjudicació contempla un import de 409.954 (IVA a banda) i un termini d'execució de 4 mesos.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Sandra Gómez