S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Plan Integral La Torre - València

Vés enrere Plan Integral La Torre

Tornar

El Pla Integral de La Torre preveu 1.200 habitatges de protecció pública i configurarà una de les majors àrees residencials de lloguer de l'estat

L'alcalde de València. Joan Ribó, s'ha reunit hui amb el vicepresident segon del Consell i conseller d'Habitatge, Rubén Martínez Dalmau

• L'alcalde de València, Joan Ribó, i el vicepresident segon del Consell i conseller d'Habitatge, Rubén Martínez Dalmau

03/02/2021

L'Ajuntament i la Generalitat ultimen els detalls del Pla Integral de la Torre, un projecte global que convertirà este poble de València en una de les majors àrees residencials de lloguer de tot el territori estatal. Així ho han subratllat este dimecres l'alcalde de València, Joan Ribó, i el vicepresident segon del Consell i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, després de la reunió que han mantingut i en la qual han parlat sobre est projecte conjunt.

 

«La Torre és un barri que carrega una herència enverinada, heretada de l'anterior govern, i que volem que torne a ser un lloc per a les persones amb totes les condicions que ha de tindre un barri», ha explicat l'alcalde, Joan Ribó. La reunió de hui entre Ribó i Dalmau constitueix, han explicat tots dos, el «tret d'eixida» al projecte de rehabilitació, adequació i ampliació del barri de la Torre, un projecte que arrancarà en breu amb l'inici de les obres de la infraestructura inacabada que hi ha al poble.

Segons les previsions del Pla, s'habilitarien al voltant de 2.600 habitatges nous, la qual cosa suposaria més que duplicar el nombre d'habitatges que té La Torre en estos moments. D'elles, han explicat els dos representants polítics, al voltant de 1.200 serien VPP (Habitatges de Protecció Pública) i unes 600 d'estes constituiran parc públic de la Generalitat Valenciana i de l'Ajuntament de València. En paraules del vicepresident Martínez Dalmau, «podem aconseguir que La Torre siga una de les àrees residencials de lloguer més importants de tot l'Estat».

 Durant la reunió s'han abordat aspectes referits al projecte per a este poble de València, com les possibilitats de mobilitat, en coordinació amb l'EMT, o les mesures urbanístiques a adoptar per a facilitares. «La posada en marxa d'este barri és una de les apostes més importants de la ciutat –ha assenyalat l'alcalde- en el marc del desenvolupament d'un barri que en el seu moment es va quedar congelat». Ribó ha destacat la necessitat d'habitatge assequible i les possibilitats d'acció que s'obrin, com a cessions a cooperatives d'habitatges per a impulsar lloguers assequibles, entre altres.

El conseller ha lamentat que «en el passat, La Torre ha sigut un barri objecte d’especulació urbanística i d'una concepció que correspon a temps passats». A més, va patir un fraccionament des de la creació del Pla Sud. El nou Pla Integral recollirà també ajudes per a la rehabilitació del nucli urbà de la Torre i la incorporació de tota la part nova en la transició cap a l'horta. Segons els càlculs de la Conselleria, s'estima que el projecte de la Torre mobilitzarà una inversió públic-privada de 256 milions d'euros, una injecció econòmica en la qual els Fons Europeus jugaran un paper fonamental

L'alcalde i el vicepresident han destacat la voluntat d'impulsar un espai «sostenible, amb molta zona verda i en la línia de l'urbanisme dels 15 Minuts, és a dir, que permeta anar caminant a tots els llocs i poder obtindre els servicis des de la proximitat». Els dos han conclòs assenyalant les necessitats de València «d'habitatge públic, una necessitat que s'ha vist encara més accentuada a causa de la crisi causada per la covid-19. Per este motiu les polítiques públiques hagen d'encaminar-se cap a l'ampliació del seu parc públic per a assegurar una oferta assequible d'habitatges».

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Rubén Martínez Dalmau
Joan Ribó