Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Plan Formación personal Ayuntamiento - València

Vés enrere Plan Formación personal Ayuntamiento

Volver

L'Ajuntament formarà al personal municipal en atenció integral a persones trans i en violències sexuals contra les dones

Notario: “una bona formació és clau per millorar la competència professional de la plantilla i oferir un servici de qualitat i amb igualtat a la ciutadania”

• La formació al personal s'adapta a les necessitats de la societat

20/02/2023

L’Ajuntament de València formarà al personal públic municipal tant en violències sexuals contra les dones com en atenció integral a persones trans. Esta formació estarà inclosa en el Pla de formació per a treballadors i treballadores municipals 2023 i està adreçat preferentment al personal que entre les seues funcions tinga encomanada l’atenció a este col·lectiu de persones, així com qualsevol empleada o empleat públic amb relació directa amb la matèria o amb interès a conéixer-la. La regidora de Gestió de Recursos, Lluïsa Notario, ha assegurat que “una bona formació és clau per millorar i optimitzar la competència professional del personal empleat públic i, especialment, per oferir un servici a la ciutadania de qualitat, amb transparència, eficaç i amb igualtat”.
 

Notario ha defensat que “la formació al personal de l’administració pública ha de ser rigorosa i adaptada a les necessitats vinculades amb els canvis socials, culturals i tecnològics de la societat”, i per eixe motiu ha explicat que l’Ajuntament de València “aposta per oferir una formació professional, de qualitat i innovadora amb la implicació del mateix personal municipal en el disseny de l’oferta”.

El Pla de formació 2023 aprovat este dilluns en la Comissió de Formació preveu per a la seua realització 428 edicions de cursos, un 6,73 % més que en 2022. L’oferta formativa l’han proposada principalment els mateixos servicis municipals, així com les seccions sindicals. Engloben 17 temàtiques diferents, entre les quals destaquen les noves tecnologies, la formació en salut laboral i prevenció de riscos i la formació en igualtat. Així mateix, una part important de les accions formatives, el 24 %, correspon a formació específica de determinats col·lectius, com ara la Policia Local, on es troben cursos de formació bàsica per a l'atenció de la violència de gènere digital, de prevenció de suïcidis o de violències sexuals contra les dones a partir de la nova Llei orgànica 10/2022, de 6 de setembre de garantia integral de la llibertat sexual.

Quant a altres col·lectius, també es preveu la formació en competències interculturals en l'àmbit educatiu dirigit a mestres de CEIP municipals i educadors/es infantils d'escoles infantils municipals; cursos de clubs de lectura per al personal de biblioteques, i per a professionals d'atenció directa al públic, un taller d'aproximació a la llengua de signes i a les persones sordes, entre altres.

Per format o modalitat, el 57 % de les accions formatives incloses en el Pla de Formació 2023 serà en format presencial, el 31 % en línia i el 12 % semipresencials. “Des del govern municipal estem fent una aposta clara per oferir una formació rigorosa, de qualitat i innovadora al personal municipal per millorar i optimitzar la competència professional de totes les empleades i tots els empleats públics amb l’objectiu principal de millorar el servici públic, però també el desenvolupament professional del personal i la consecució dels objectius estratègics de l’organització”, ha afegit Notario.

La formació en 2022

Durant tot el 2022 es van realitzar 401 accions formatives, per a les quals es va destinar un pressupost de 373.748 '24 euros. "Des de 2014 hem incrementat la inversió en formació, multiplicant per cinc la xifra de places i pressupost, consolidant una oferta diversificada i personalitzada per al personal públic municipal”, ha explicat Notario, qui ha destacat que “la formació s’ha convertit en un dels puntals sobre el qual se sustenta la transformació que ha experimentat este ajuntament respecte de l’organització i gestió de persones”. “La formació dels treballadors i treballadores és la millor garantia de la prestació d’un servici de qualitat, pròxim i eficaç, un coneixement que posem al servici de la ciutadania, perquè una administració pública moderna ha d’oferir mecanismes i ferramentes al seu personal per adaptar-se als canvis socials, culturals i tecnològics de la societat per poder atendre les diverses necessitats amb eficiència, eficàcia, garanties jurídiques i amb igualtat”, ha reiterat.

Durant tot l’any s’han impartit vora 8.000 hores de formació i se n’han oferit 10.156 places. Entre els cursos més demandats pel personal municipal hi ha els d’actualització administrativa, ciberseguretat en xarxes socials, atenció a la ciutadania, reclamacions i drets, dones i salut i violència de gènere. “Tota la inversió que este ajuntament fa en formació del seu personal revertix en la ciutadania”, ha fet valdre Notario. Precisament ara ha conclòs la sisena edició del curs de direcció pública local, una formació que ha reportat “quasi 300 plans de millora del servici públic municipal i que han servit per a identificar i analitzar els problemes existents, per a prendre les decisions més adequades en la seua resolució i millorar la qualitat de la gestió municipal”, ha conclòs.

Recursos multimedia

Lluïsa Notario