Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Plan Edificant. Reformas CEIP - València

Vés enrere Plan Edificant. Reformas CEIP

Volver

L'Ajuntament enceta els tràmits per a la reforma i ampliació dels col·legis Lluís Vives, Teodoro Llorente, Raquel Payà i Salvador Tuset

La Comissió d'Educació ha aprovat este dijous l'acceptació de les competències delegades per la Conselleria d’Educació, corresponents al pla Edificant

• La reforma dels quatre col·legis es desenvolupa en el marc del pla Edificant

20/04/2023

El govern municipal ha iniciat la tramitació per a la reforma i ampliació dels col·legis d'Educació Infantil i Primària, CEIP, Lluís Vives, Teodoro Llorente, Raquel Payà i Salvador Tuset. La Comissió d'Educació ha aprovat este dijous l'acceptació de les competències delegades per la Conselleria d’Educació, per a procedir a la rehabilitació i ampliació d'estos quatre centres escolars de la ciutat, en el marc del pla Edificant. Les obres suposen una inversió de 23’4 milions d'euros, i s'adscriuen als barris d'Arrancapins, La Petxina, Tres Forques i Benicalap.
 

Tal com ha explicat la regidora de Gestió de Recursos, Lluïsa Notario, una vegada que la Comissió d'Educació ha acceptat la delegació de les competències, el Ple Municipal ratificarà l'acord, en la sessió ordinària convocada per a la setmana que ve. Tot el finançament dels quatre projectes és a càrrec dels crèdits consignats en el capítol VII "Transferències de capital" del programa pressupostari 421.70 de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport.

El projecte de reforma i ampliació del CEIP Lluís Vives, en Arrancapins, té un termini d'execució de 12 mesos i compta amb un pressupost de de 6.199.466,53 euros. Es tracta d'un col·legi que compta en l'actualitat és amb tres unitats d'Infantil i 6 de Primària que es desenvolupen en un edifici antic que correspon a l'edificació original del centre (amb façana al carrer Conca) i una ampliació posterior que va permetre habilitar un aulari situat al pati. L'actuació prevista per a este centre suposa la restauració de l'edifici principal i la substitució de l'aulari del pati per un nou edifici que es connectarà amb l'edificació original i que acollirà un gimnàs i un menjador en el seu extrem. Esta intervenció desenvolupa un programa de necessitats d'una unitat de primer cicle d'Infantil, tres unitats d'Infantil i sis de Primària amb menjador per a 180 comensals en 2 torns. A més, ha recordat la regidora, l'actuació també proposa la recuperació del refugi de la guerra que es conserva al pati.

També compta amb un termini d'execució de 12 mesos el projecte de reforma i ampliació del CEIP Teodoro Llorente (a La Petxina), que disposa, per la seua banda, d'un pressupost de 7.163.327,63 euros. L'edifici actual del col·legi data de l'any 1948, amb front de façana a dos carrers i dos ampliacions posteriors a l'illa interior. L'actuació prevista suposa la restauració de l'edifici principal i la recuperació del seu espai central com un gran claustre interior, així com la construcció d'un nou edifici per a ampliar el col·legi original, comunicat amb este en totes les seues plantes. Esta intervenció desenvolupa un programa de necessitats de dos unitats de primer cicle d'Infantil, sis unitats d'Infantil i dotze de Primària amb menjador per a 360 comensals en 2 torns.

Quant a la reforma i ampliació del CEIP Raquel Payà (Tres Forques), en este cas el termini d'execució és de 18 mesos, i el pressupost, de 5.298.246,11 euros. El CEIP Raquel Payà es localitza sobre una parcel·la independent, i està format per una edificació principal per al programa de Primària, una altra edificació per a Infantil, i un aulari que es va construir posteriorment i que actualment està en desús. L'actuació en este centre per a desenvolupar el programa docent planteja en primer lloc l'adequació de l'edificació principal existent, per a allotjar tot el programa de Primària, l'administració i el menjador, ja que es tracta d'un edifici compacte que ocupa una posició central en la parcel·la i que està en bon estat. El projecte preveu demolir la resta de l'edificació per a disposar de dos noves construccions: una edificació independent en el nord-est de la parcel·la, on se situa el gimnàs; i una altra a l'oest, connectada amb l'edifici principal, per al programa d'educació Infantil. Esta intervenció desenvolupa un programa de necessitats d'una unitat de primer cicle d'Infantil, tres unitats d'Infantil i sis de Primària, amb menjador per a 200 comensals en 2 torns.

Finalment, la reforma i ampliació del CEIP Salvador Tuset (Benicalap), amb un termini d'execució de 18 mesos, preveu un pressupost de 4.792.849,24 euros. Situat al carrer de l'Alber nº 2, a Benicalap, este centre educatiu desenvolupa el seu programa en un edifici principal, construït l’any 1955 (que ha tingut diverses ampliacions posteriors fins a 1976). El projecte previst per al CEIP Salvador Tuset planteja en primer lloc l'adequació de l'edificació principal existent per a allotjar tot el programa de Primària i l'administració, així com les aules específiques d'informàtica, taller polivalent i la biblioteca. Es tracta d'un edifici compacte que ocupa una posició perimetral en el costat oest de la parcel·la. La resta d'edificacions es demolixen per a disposar d’una nova edificació, en planta baixa que s'unix mitjançant un porxo en l'edifici que es rehabilita. Es planteja un perfil de tres unitats d'Infantil, una d'Infantil de primer cicle i sis de Primària, amb menjador per a 150 comensals en 2 torns.