Plan dinamización Forn Alcedo - València

Plan dinamización Forn Alcedo

Tornar

València presenta un pla per dinamitzar el polígon industrial de Forn d’Alcedo

Gómez presenta un programa d’inversions “per traure tot el potencial del polígon i que puga atraure noves empreses i inversions i genere ocupació”

• Vista aèria del polígon de Forn d'Alcedo

25/02/2022

L’Ajuntament de València ha realitzat un estudi per analitzar les necessitats del polígon industrial de Forn d’Alcedo i poder programar un pla d’inversions que dote este espai industrial de la ciutat de les eines necessàries per captar noves inversions i generar ocupació. La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha traslladat el pla municipal als empresaris durant la visita que ha realitzat al polígon juntament amb la regidora de Desenvolupament Econòmic, Pilar Bernabé.

 

“El polígon de Forn d’Alcedo ha de ser una oportunitat més de desenvolupament i de generació d’ús de la ciutat de València. Un polígon que els seus mateixos empresaris han reconegut que durant dècades s’han sentit absolutament abandonats però que per descomptat tant la meua companya Pilar Bernabé com jo, lluny d’entendre que és una cosa que està fora de la nostra ciutat, ho veiem com una part important de València per generar desenvolupament i ocupació”, ha explicat Gómez després de realitzar la visita a este polígon industrial.

“Hem fet un estudi que analitza la situació actual del polígon per poder presentar-nos a ajudes i fer un pla d’inversió que puga traure tot el potencial d’un dels principals polígons industrials que té la ciutat de València i que juntament amb el de Vara de Quart, que com tothom sap estem reformulant, ens pot donar una ocasió magnífica d’atraure empreses, atraure inversions i per tant de generar ocupació”, ha continuat la vicealcaldessa.

L’estudi realitzat per l’Ajuntament de València posa en relleu les necessitats del polígon industrial i traça ja el programa d’inversions per poder pal·liar els dèficits detectats. Així, en el document s’establix, per exemple, la incorporació de sis nous contenidors, la instal·lació de zones de drenatge amb nous embornals, repintat de carrers, reposició de senyals, reparació de voreres, vorades i reasfaltat de calçades. així com un pla de vigilància amb la col·locació de càmeres i un sistema de rondes, la instal·lació de fibra òptica i una contracta de neteja.

Igualment, la vicealcaldessa ha explicat als empresaris que la Delegació de Desenvolupament i Renovació Urbana reurbanitzarà el carrer del Pi Blanc amb una ajuda de l’IVACE com un “primer pas per recuperar un polígon abandonat durant més de 20 anys”.

Per part seua, la regidora de Desenvolupament Econòmic, Pilar Bernabé, ha destacat el potencial de creixement d’una àrea industrial com la de Forn d’Alcedo. “Les àrees industrials de la ciutat de València són espais estratègics per al desenvolupament econòmic de la ciutat. Per això, ens van marcar fa a penes uns mesos que havíem de fer un treball de diagnòstic del polígon de Forn d’Alcedo per vore totes les millores que este polígon pot tindre per convertir-se en un polígon competitiu que ajude esta ciutat a continuar posicionant-se en l’avantguarda de l’eixida de la crisi”, ha afirmat.

“Per això, hui hem vingut amb la vicealcaldessa precisament per parlar amb els empresaris d’este polígon i explicar-los algunes de les ajudes a les quals ens anem a presentar de la Generalitat per posar en marxa eixe pla d’acció de renovació del polígon de Forn d’Alcedo”, ha finalitzat.

Recursos multimèdia

Sandra Gómez
Pilar Bernabé