S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Plan Choque Malva-rosa - València

Vés enrere Plan Choque Malva-rosa

Tornar

L'alcalde anuncia un pla de xoc de seguretat per a la Malva-rosa

Joan Ribó ha assegurat que comprén les inquietuds dels veïnat” però ha volgut llançar un missatge de tranquil.litat: “València és una ciutat segura”

• En breu s'incorporaran 53 nous efectius al cos de la Policia Local

05/11/2021

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha anunciat un pla de xoc de seguretat ciutadana per al barri de la Malva-rosa, que es posarà en marxa en breu en la mateixa línia que les actuacions que s'han emprés al barri dels Orriols, dirigides a millorar la convivència i a actuar contra la delinqüència. Es tracta d'un pla que es durà a terme de manera coordinada entre la Policia Local de València i la Policia Nacional.

 

De fet, l'alcalde, Joan Ribó, acompanyat del regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, s'ha reunit este matí amb la delegada del Govern, Gloria Calero, per a coordinar les línies de col·laboració de cara a una actuació més eficaç de la Policia Local i de la Policia Nacional. Ribó ha recordat que en el barri dels Orriols ja s'ha posat en marxa una actuació especial per a actuar contra els problemes vinculats al tràfic de drogues en el qual es porta treballant diversos mesos, “i que ha ajudat al fet que les coses estiguen millorant al barri”, ha subratllat l'alcalde. “I per això –ha afegit- traslladarem una línia d'actuació similar al barri de la Malva-rosa”.

Ribó ha recordat que un pla de xoc com el previst inclou treball no sols de la Policia, tant Local com Nacional, sinó que comprén també actuacions de l'àmbit de la mobilitat, de l'urbanisme, de l'educació i d'altres àrees, en una acció conjunta. L'alcalde ha afegit a més que les bases del pla s'assenten sobre dos elements clau: el control de la venda de drogues i el control dels efectes d'inseguretat ciutadana derivats de la delinqüència associada a l'addicció a les drogues. Des de l'Ajuntament ja s'ha encarregat l'estudi i l'elaboració del pla als comandaments policials competents.

Durant la reunió en la Delegació del Govern, també s'ha abordat el control del fenomen del botellot, que afecta diferents punts de la ciutat, i sobre el qual l'Ajuntament i la Regidoria de Protecció Ciutadana han desenvolupat una estratègia basada en l'anticipació i la contenció. L'alcalde ha assenyalat la seua satisfacció per com està funcionat el control del botellot, i ha citat com a exemple la passada celebració d'Halloween, “que és un dels moments més complicats de l'any des d'este punt de vista, però es va aconseguir controlar bastant, i agraïm el treball conjunt de les policies Local i Nacional”, ha subratllat Ribó, qui ha assenyalat que “en comparació amb altres ciutats, ací no hi ha hagut cap conflicte destacat ni cap confrontació, perquè la Policia Local s'ha avançat, i sempre amb una actitud de proporcionalitat”.

En este sentit, l'alcalde ha volgut agrair també “als joves, que majoritàriament han entés el missatge que la diversió és un dret, però que també cal respectar el dret de les persones a descansar”. “L'estratègia que hem impulsat es veu que està funcionant, les actuacions de prevenció i contenció estan donant els seus fruits, i la idea és continuar així en altres punts com Hondures, Cedre o Blasco Ibáñez”, ha conclòs l'alcalde, qui ha recordat que, en breu s'incorporaran 53 nous efectius al cos de la Policia Local.

València, una ciutat segura

L'alcalde ha assegurat que “comprén perfectament les inquietuds i les preocupacions del veïnat dels diferents barris de la ciutat”, i d'ací les iniciatives del govern municipal per a millorar la seguretat ciutadana. Ribó ha assegurat que València “és, en general, una ciutat segura en la qual la gent pot eixir pel carrer amb tranquil·litat”, i ha assenyalat el descens de la majoria dels índexs de delinqüència i criminalitat. No obstant això, ha reconegut l'increment de casos d'agressions sexuals i de gènere “que és un assumpte que ens preocupa, un problema que hem de combatre entre tots, però sobre el qual Ajuntament està posant molts recursos per a combatre-ho”.

En semblants termes s'ha manifestat el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, qui ha destacat que el tema de la seguretat ciutadana presenta dos vessants a València: un positiu, que és el descens generalitzat dels delictes de robatoris, furts, sostraccions… que s'han reduït respecte a 2019 (cal tindre en compte que 2020, per l'especial situació derivada de la pandèmia, no es contempla per a elaborar la comparativa). “En este àmbit, estem en bona situació, amb un de les millors dades des de 2017”, ha assegurat l'edil.

En el vessant negatiu se situen els delictes contra la llibertat sexual, que presenten un repunt evident, “que constitueix un increment dels delictes d'odi, que es veu a tota Espanya, i que ens preocupa”, ha afirmat Cano. El regidor ha recordat que des de l'Ajuntament i des de la Policia Local “estem treballant des de fa anys en la formació sobre els delictes d'odi i continuarem en esta línia”, i ha instat la ciutadania a preguntar-se “per què s'està donant este repunt tan important”.

Aarón Cano ha conclòs destacant també les actuacions de l'Ajuntament de València enfront del botellot, “que s'assenten sobre la proporcionalitat i la calma, i no sobre la consideració de què es tracta d'una espècie de batalla campal”. “El botellot no és un disturbi sinó un problema de convivència –ha subratllat- i l'estem atacant i controlant amb proporcionalitat i mesura. És un model que en aquesta ciutat està donant els seus fruits, el temps ens està donant la raó, però no podem baixar la guàrdia”.

Recursos multimèdia

Joan Ribó
Aarón Cano