Pictogramas personas con TEA - València

Pictogramas personas con TEA

Tornar

Visit València elabora un mapa de la ciutat amb pictogrames per facilitar l’experiència turística a les persones amb autisme

L’Ajuntament converteix els recursos turístics en imatges que distribuirà per oficines d’informació, hotels i restaurants

• Mapa de València amb pictogrames

01/04/2021

L’Ajuntament de València, mitjançant Visit València, vol facilitar l’experiència turística a les persones amb capacitats especials. És el cas de les persones amb trastorn autista (TEA) que, a partir d’ara, disposaran d’un catàleg de pictogrames i un mapa amb tots els recursos turístics de València. Així ho ha confirmat el regidor de Turisme i Salut, Emiliano García, qui ha manifestat que “el projecte s’emmarca en l’estratègia de fer una València inclusiva, on cada persona, independentment de les seues capacitats, puga gaudir d’una bona experiència turística”.

 

Emiliano García ha explicat que “els pictogrames són dibuixos que expliquen de forma clara i directa conceptes que s’entenen sense necessitat de text”. Es calcula que en Espanya hi ha unes 450.000 persones amb TEA, algunes de les quals tenen dificultats per accedir als recursos escrits. Per això, estos pictogrames, segons el regidor, “acosten els recursos turístics a les persones amb dificultats i comporten un abans i un després en la vida de les persones”.

Entre els pictogrames desenvolupats hi ha recursos com hotels, restaurants, monuments o sales d’exposicions però també d’altres com ambulatoris o botigues que faciliten l’accessibilitat dels visitants a l’oferta cultural i faciliten el seu dia a dia. Tots els pictogrames han estat agrupats en un mapa de València que es repartirà en oficines d’informació turística, hotels i restaurants i també es poden descarregar en la pàgina web www.visitvalencia.com.

Emiliano García ha recordat altres experiències posades en marxa per Visit València per afavorir la integració de persones amb discapacitat, com les mascaretes amb pantalla transparent per facilitar la lectura labial o els recursos turístics en braille que existeixen en les oficines d’informació turística. García ha afirmat que “València treballa per un turisme inclusiu”. El regidor ha comparegut en la roda de premsa acompanyat pel president de l’Associació Valenciana de Pares de Persones amb Autisme (APNAV), Daniel Mañó. Mañó ha agraït la iniciativa de l’Ajuntament perquè “el suport visual a les persones amb autisme és molt important per tal que puguen entendre el dia a dia”.

Demà, divendres 2 d’abril, es celebra el Dia Mundial de la Conscienciació sobre l’autisme. Amb este motiu, la façana de l’Ajuntament de València, la Porta de la Mar i el Palau de Congressos s’il·luminaran de blau.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Emiliano García