Patrimonio inmatriculado - València

null Patrimonio inmatriculado

Tornar

L’Ajuntament estudia la llista de patrimoni immatriculat per l’Església Catòlica a la ciutat i anuncia processos legals si és el cas

L’alcalde Joan Ribó critica “l’herència enverinada del Partit Popular en permetre la immatriculació sense control”

  • L'Ajuntament estudia la llista de patrimoni immatriculat
  • Tall de veu Joan Ribó

17/02/2021

L’alcaldia ha demanat un informe per estudiar el patrimoni immatriculat per l’Església Catòlica a la ciutat de València i que frega una quarentena de béns. La majoria de les immatriculacions corresponen a edificis religiosos però també s’hi constata la presència de vivendes, centres parroquials, magatzems, edificis d’activitats pastorales i dependències complementàries. L’alcalde Joan Ribó no descarta “encetar els procesos legals corresponents per recuperar estos béns si alguns pogueren ser de caràcter municipal”.

 

La llista de béns patrimonials immatriculats per l’Església a la ciutat de València supera la trentena d’edificis, entre els quals es detecten una gran part de les esglésies de la ciutat, entre les quals la Catedral, l’església de santa Caterina, l’església del Carme o la del Temple i les seues dependències complementàries. Igualment el llistat inclou temples, ermites i parròquies dels pobles de València, com Borbotó, Mauella, Benifaraig, Carpesa o Cases de Bàrcena. Entre els béns immatriculats a la ciutat es troben també edificis, vivendes, magatzems, centres i dependències complementàries.

L’alcalde, Joan Ribó, ha afirmat que “el coneixement de la llista de béns inscrits per l’Església mitjançant una llei absolutament intolerable que el senyor Aznar va fer en el seu dia ha permés que l’Església poguera immatricular sense control públic adequat i ens obri la possibilitat que l’Ajuntament de València estudie esta llista cas que poguera haver algun bé de caràcter municipal”. Ribó ha anunciat que “cas que fóra així, encetarem els procesos legals corresponents per a recuperar-los”. L’alcalde ha afirmat que “no es tracta dels béns de culte però, evidentment, hi ha propietats de diversos tipus que, en principi, no està clara la seua pertinença a l’Església”. L’alcalde ha destacat “l’herència enverinada, una més, que ens deixa el Partit Popular”.

El Ministeri de la Presidència va fer pública ahir la llista dels vora 35.000 béns immatriculats per l’Església Catòlica a Espanya gràcies a una modificació de la Llei Hipotecària en època del govern de José María Aznar. Dels béns immatriculats, més de 900 estan a la Comunitat Valenciana i vora una quarantena a la ciutat de València. La publicació d’estos béns obri la porta a reclamacions per part de les administracions públiques i els particulars per dirimir la propietat del patrimoni o bé el pagament de l’Impost de Béns Immobles (IBI).