Parque Beteró. José María Haro - València

Parque Beteró. José María Haro

Tornar

S'ultimen les obres de millora del parc de beteró, que recullen les propostes dels veïns

Estes obres suposen una revisió i millora de les funcionalitats i el disseny del jardí executat arran de les propostes participatives “Decidimvlc 2017”

• El nou jardí assentat sobre un solar

01/02/2021

Durant el mes de febrer està previst que es duguen a terme un sèrie d'obres de millora del Parc de Beteró, situat entre els carrers Jose María d'Haro i el Camí del Cabanyal. Estes obres suposen una revisió i millora de les funcionalitats i el disseny del jardí executat a arran de les propostes participatives “Decidimvlc 2017”. Estes millores són fruit de la reunió que va tindre lloc entre el vicealcalde de València i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo i representants veïnals.

Els veïns van explicar que amb el pas del temps s'havien desenvolupat problemes de convivència, especialment en la zona de taules. El vicealcalde ha informat que per a resoldre este problema “s'eliminaran algunes taules per a evitar en la mesura que siga possible que la gent les aprofite per a fer botelló o generar molèsties a la nit.” En el seu lloc es col·locaran jocs tradicionals com un tobogan, un sambori o un marro.

Una altra de les propostes dels veïns que ha sigut resolta és la d'asfaltar uns camins que connecten els diferents espais del jardí, que no estaven previstos en el disseny original i posar uns pilons per a evitar a l'entrada de vehicles al parc.També s'han realitzat millores en la jardineria del parc per a impedir l'accés de persones a determinades zones i millorar el disseny i l'ornamentació de l'espai.

Per a Campillo “es tracta de donar una oportunitat al parc per a veure com evoluciona, si veiem que la situació no s'arregla continuarem proposant mesures de millora per a este jardí.” El vicealcalde ha recordat que “el jardí s'ha convertit en un important zona verda”, amb gran quantitat d'arbres que quan cresquen donaran molta ombra, important especialment en els mesos d'estiu. Unes obres “que han millorat de manera sensible el paisatge d'esta part de la ciutat”

La totalitat dels treballs es duran a terme amb els mitjans disposats per l'empresa adjudicatària de les obres, sense que el consistori realitze cap desemborsament addicional.

Recursos multimèdia

Sergi Campillo