Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Paro mayo 2023 - València

Vés enrere Paro mayo 2023

Volver

El mes de maig es tanca amb un nou descens de l'atur a la ciutat, que se situa en 753 persones desocupades menys

El descens en termes interanuals és del 6,93%

• El 48% dels nous contractes s'han fet a dones

02/06/2023

La desocupació ha tornat a reduir-se a la ciutat de València, en continuïtat amb la tendència descendent que es ve registrant en els últims mesos. En total, la llista de persones aturades al tancament de maig s'ha reduït en 753, la qual cosa suposa un descens percentual del 1,65%. A més, un 48% de les noves contractacions realitzades durant el mes passat, han sigut de dones.
 

Durant el mes de maig, la desocupació ha tornat a reduir-se a la ciutat de València, que se situa de nou com una de les ciutats de l'Estat que observa una major capacitat de creació de llocs de treball. Així ho ha destacat l'alcalde de València en funcions, Joan Ribó, qui ha mostrat la seua satisfacció per esta tendència positiva. En termes de percentatge interanual, és a dir, la comparativa entre maig de 2022 i maig de 2023, la reducció de persones de les llistes de l'atur ha sigut de 3.544 persones, la qual cosa suposa un descens del 6,93%.

A més de les xifres d'ocupació, hui s'han conegut també les dades sobre els nous contractes realitzats al maig, que han ascendit a 24.690, és a dir, un increment de més de 4.000 contractacions sobre el mes anterior, en el qual es van registrar 20.299 nous contractes. Ribó ha destacat especialment el fet que el 48% d'eixos nous contractes s'han fet a dones.

L'alcalde ha mostrat la seua satisfacció per esta tendència positiva en les dades, de les quals ha afirmat que “no són excepcionals”, i ha posat en valor les iniciatives de generació d'ocupació a la ciutat per a atraure a inversors i empreses que generen treball, així com les polítiques de promoció de l'ocupació i la posada en marxa de projectes d'innovació i d'ajuda a les persones emprenedores.

Finalment, les dades publicades per Labora reflectixen que els contractes indefinits a la ciutat ja suposen el 53,6 per cent.