Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Paro e impulso económico y comercial - València

Vés enrere Paro e impulso económico y comercial

Volver

València torna a reduir l’atur en el mes de març, un 22% menys que fa un any, i registra la millor xifra de contractes des de 2007

L'alcalde, Joan Ribó, s'ha reunit hui amb el president de la Cambra de Comerç, amb qui ha coincidit en l'efecte positiu dels programes de col·laboració i incentius, com els Bons de comerç

• L'alcalde ha destacat la primera preocupació que té la ciutadania, "que és el seu lloc de treball per a poder desenvolupar la seua vida en unes condicions raonables"

04/04/2022

València continua en la línia de descens de la desocupació, que acumula ja set mesos de baixada continuada en el nombre de persones aturades. Segons les dades de Labora, març de 2022 es tanca amb una baixada de 14.894 persones aturades a la ciutat respecte a març de 2021, és a dir, un descens interanual del 22,2%. L'alcalde, Joan Ribó, ha subratllat que, “en estos moments, en els quals les dades demostren que l'atur continua baixant a la ciutat, encara que siga poquet, per la situació que tenim, és molt important el treball de suport als sectors econòmics i al comerç local, que impulsem en col·laboració amb les institucions econòmiques, com la Cambra de Comerç, per a donar resposta a la primera preocupació que té la ciutadania, que és el seu lloc de treball per a poder desenvolupar la seua vida en unes condicions dignes”.

 

Ribó s'ha reunit este dilluns amb el president de la Cambra de Comerç de València, José Vicente Morata, amb qui ha tractat sobre l'evolució de l'activitat econòmica a la ciutat i els reptes immediats per a mantindre i impulsar la dinamització socioeconòmica. Segons les dades de Labora coneguts hui, març s'ha tancat amb un total de 51.855 persones desocupades a la ciutat, és a dir, 58 persones menys que el mes anterior (febrer de 2022, 51.913 persones en atur), i amb 14.849 menys que al març de 2021. De fet, en l'àmbit de la Comunitat, el nivell d'atur interanual també s'ha reduït en les tres províncies, i València ha liderat el descens.

De manera paral·lela, les dades de contractes registrats són també molt esperançadors, atés que s'ha obtingut la millor xifra des de l'any 2007. El mes de març passat es van realitzar 42.054 contractacions, és a dir, 6.687 més que el mes anterior, febrer; i 15.443 més que al març de 2021. Tant Joan Ribó com José Vicente Morata han mostrat la seua satisfacció per estes dades, que reflecteixen l'eficàcia de les mesures de suport i impuls als sectors productius, a les pimes i al comerç local. El president de la Cambra de Comerç ha destacat l'èxit dels Bons Comerç VLC, que l'Ajuntament va impulsar a finals de l'any passat amb la col·laboració de la Cambra, i que en paraules de Morata, “han funcionat realment molt bé, tant la primera com la segona edició, que en pocs minuts va esgotar tots els bons”. L'alcalde ha destacat també l'èxit dels Bons de comerç, i ha recordat que l'Ajuntament acaba de traure una iniciativa de caràcter i intenció similar, els Bons de mobilitat, també amb la col·laboració de la Cambra de Comerç, per a facilitar la compra de bicicletes i patinets i fomentar la mobilitat sostenible, al mateix temps que s'ajuda al comerç local de la ciutat. El projecte es durà a terme en els pròxims mesos i utilitzarà la mateixa metodologia que els bons de comerç.

 

Innovació i col·laboració

 

L’alcalde i el president de la Cambra de Comerç de València han coincidit també en la importància de l'aposta per la innovació i les iniciatives de Smart City, que l'Ajuntament situa com a acció prioritària de govern. En paraules de Morata, “és una col·laboració de futur en un àmbit fonamental per a aconseguir que vinguen empreses estrangeres a invertir”. En este sentit, el president de la Cambra de Comerç ha destacat el projecte d'adequació d'una gigafactoría de bateries en la veïna localitat de Sagunt, “que tindrà a València una gran implicació i projecció per a empreses d'este tipus”, ha assegurat. Tant Ribó com Morata han destacat el suport que necessitaran les pimes, hostaleria i comerç “davant una situació d'incertesa com la que tenim en estos moments, i les institucions hem de fer costat”.

L'alcalde de València ha agraït la col·laboració de la Cambra de Comerç, “que és sens dubte un element d'atracció d'inversions importants, de projecció exterior i de contacte amb tots els sectors d'econòmics de la ciutat”, ha conclós.

Recursos multimedia

Ver álbum completo en Flickr

Joan Ribó
Joan Ribó
José Vicente Morata