Parcela Casa Caridad - València

Parcela Casa Caridad

Tornar

L’Ajuntament de València cedeix un solar per 30 anys a Casa Caridad per a un projecte d’inserció de persones sense sostre

És una iniciativa d’actuació amb persones en risc d’exclusió social, dins de l’anomenat ‘Projecte Fènix’ d’esta ONG

• L'ús de la parcel·la del carrer de Xilxes es cedirà gratuïtament per un termini de 30 anys

03/02/2021

L’Ajuntament de València cedirà a Casa Caridad un solar al carrer de Xilxes que va sol·licitar l’entitat per ser col·lindant a les vivendes per a persones en risc d’exclusió social de l’anomenat ‘Projecte Fènix’. Així ho ha explicat la regidora de Servicis Socials, Isabel Lozano, qui ha avançat que la Junta de Govern Local aprovarà el conveni este divendres.

 

La parcel·la del carrer de Xilxes passarà a disposició de l’Associació Valenciana de la Caritat a través d’una cessió temporal d’ús gratuïta per un termini de 30 anys. Casa Caridad el va demanar a l’Ajuntament perquè està tocant un immoble de la seua propietat, on està desenvolupant l’anomenat ‘Projecte Fènix’, un edifici de huit vivendes supervisades per a persones sense sostre i en risc d’exclusió social.

Així, la regidora Lozano s’ha referit a la «vinculació i treball intens» de l’Ajuntament amb l’ONG «en la consecució d’objectius tan evidents i tan clars com és la lluita contra l’exclusió social de les persones que viuen al carrer i el generar oportunitats de vida per a estes persones, alternatives habitacionals i itineraris d’inserció per a que tinguen la llibertat i la capacitat per a refer les seues vides. Esta cessió és una oportunitat per a contribuir a eixe projecte i celebrem que siga un element molt positiu per a enriquir i ampliar el projecte Fènix de Casa Caritat i per a l’ampliació de l’escoleta infantil».

Lozano ha qualificat el Projecte Fènix com a «un recurs fonamental per a la ciutat de València« i «una peça clau dins de tot el sistema de recursos i entitats que treballen a la ciutat per a les persones sense llar». L’Ajuntament de València forma part d’eixa xarxa, «dona suport a totes les entitats, treballa junt amb elles, perquè és l’única manera en la qual tindrem èxit i serem eficaços a l’hora de buscar una alternativa vital i una nova vida per a les persones que necessiten el suport de les administracions i entitats per poder tindre un nou projecte de vida», ha afegit la regidora.

Sobre el ‘Projecte Fènix’, el president de Casa Caritat, Luis Miralles, ha explicat que el departament de Treball Social i la direcció de l'ONG dissenyaran l'ús d'este nou espai, «que estarà destinat a potenciar la nostra tasca social i respondre a les demandes i noves necessitats dels usuaris que acudeixen a les nostres instal·lacions», ha subratllat.

Luis Miralles ha agraït el compromís de l'Ajuntament amb l'entitat, «una vinculació històrica i estreta que va a continuar com sempre donant els seus fruits ja que és fonamental la col·laboració entre les ONG i les institucions públiques per atendre a esta part de la ciutadania que necessita de recursos com els que ofereix Casa Caritat», ha afirmat.

Recursos multimèdia

Isabel Lozano