Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Palau Congressos Asindown - València

Vés enrere Palau Congressos Asindown

Volver

El Palau de Congressos amplia el seu equip de restauració amb persones amb síndrome de Down i discapacitat intel·lectual

13/02/2024

  • L'organisme municipal avança en la inclusió gràcies a la col·laboració amb Asindown València i l'empresa Gourmet Catering y Eventos
  • Paula Llobet: “El Palau de Congressos és un model de referència que abandera el turisme sostenible, un dels motors de l'economia local”

El Palau de Congressos de València s'ha marcat una fita significativa amb la inclusió de persones amb síndrome de Down i discapacitat intel·lectual en el servici de restauració d'esdeveniments. Esta acció demostra que en l'equip del Palau hi ha espai per a tots els col·lectius i està en línia amb l'aposta del centre congressual pel compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) fixats per l'ONU, en concret amb l'objectiu 10, que advoca per la reducció de les desigualtats.

Gràcies a una col·laboració excepcional entre Gourmet Catering y Eventos, empresa amb la qual el Palau ha renovat el servici de restauració, i Asindown València, fundació que ha posat en marxa 'La Mare Que Va', centre de formació en hostaleria i turisme per a persones amb síndrome de Down i discapacitat intel·lectual, el Palau de Congressos de València començarà a comptar amb el suport de persones amb discapacitat intel·lectual en un dels servicis clau en la celebració d'esdeveniments: la restauració.

Al Palau de Congressos s'ha dut a terme una sessió formativa única que obri el camí a la inclusió sociolaboral d'este col·lectiu. Amb l'assistència de huit usuaris del programa formatiu d'Asindown València en el Centre de Turisme de València i dos formadors, la instrucció s'ha centrat a familiaritzar-los amb els diferents espais de l'edifici i proporcionar-los pràctiques reals, com el muntatge de taules per a esdeveniments de gala.

En paraules de Paula Llobet, presidenta del Consell d'Administració del Palau de Congressos i regidora de Turisme de l'Ajuntament de València, “existix un fort compromís per la inclusió social i el foment de la diversitat a València i el Palau de Congressos és un dels models de referència que abandera el turisme sostenible, un dels grans motors de l'economia local. Accions com esta han de contribuir a sensibilitzar a la població i moure'ns a continuar treballant en l'estratègia d'aconseguir una ciutat cada vegada més oberta a través de la promoció de polítiques que reduïsquen la desigualtat i afavorisquen el benestar de la ciutadania”.

Des de l'any 2003, el Palau ha treballat amb Gourmet Catering y Eventos en exclusivitat. Recentment, l'organisme públic ha renovat la seua relació, a l'ésser l'empresa guanyadora de l'últim concurs de restauració. Entre els criteris de la seua oferta destaca el suport a la inserció laboral de col·lectius desfavorits, oferir producte local i de temporada o la minimització del desaprofitament alimentari. El contracte, que estarà vigent per dos anys, prorrogables a tres més, assegurarà la millora continuada en el servici de restauració de l'organisme municipal i la implantació d'iniciatives concordes a les noves tendències i necessitats del turisme de reunions.