PAI Ingenieros - València

PAI Ingenieros

Tornar

Avancen les obres del PAI d'Enginyers que sumaran 450 habitatges al parc públic d'habitatge

Sandra Gómez: “Estes obres permetran crear un nou barri amb un col·legi i zones verdes al costat del futur corredor verd García Lorca”

• El PAI d'Enginyers s'estén al llarg de 49.857 m² i abasta els terrenys compresos entre els carrers Sant Vicent, l'Uruguai, Francisco Climent i Dolores Alcayde

08/02/2022

Les obres d'urbanització del PAI d'Enginyers avancen a bon ritme i la previsió és que puguen concloure a la fi del mes d'octubre d'enguany. Així li ho ha manifestat Fidel Vázquez, el nou director general del SEPES (entitat estatal de sòl), a la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, durant la visita que ha realitzat als treballs que es desenvolupen en les antigues casernes situades al carrer Sant Vicent. “Hem visitat l'obra del PAI d'Enginyers juntament amb el nou director general del SEPES i hem vist a peu d'obra que tot va molt de pressa. Per tant, podem anunciar que abans que acabe l'any 2022 les obres de reurbanització i condicionament d'esta zona estaran acabades”, ha manifestat la vicealcaldessa.

 

L'àmbit del PAI d'Enginyers s'estén al llarg de 49.857 m², i abasta els terrenys compresos entre els carrers Sant Vicent, l'Uruguai, Francisco Climent i Dolores Alcayde. Les obres, que compten amb un pressupost de 2,4 milions d'euros, permetran la construcció del nou edifici del col·legi Sant Ángel de la Guarda a través del Pla Edificant. El projecte de construcció del col·legi està en fase de redacció, amb la idea que quan es Disponemos de del solar urbanitzat es puguen licitar les obres i edificar el col·legi al més prompte possible.

Este projecte es configura com una poma oberta al voltant del col·legi. En esta línia, es construiran diversos blocs completant els ja existents, eliminant mitgeres i generant noves façanes cap al col·legi. El PAI, que inclou dues zones verdes al carrer Dolores Alcayde i un parc al carrer Uruguai, definirà una poma amb cinc parcel·les edificables, en les quals es podran alçar un total de fins a 450 habitatges en edificis de fins a huit altures, destinades a lloguer assequible.

“Estes obres permetran generar un nou barri d'una parcel·la que estava literalment emmurallada a la resta de la ciutat, oblidada i marginada. El nou espai tindrà zones verdes, zones de jocs infantils, un col·legi públic i, per descomptat, es projectaran eixos 450 habitatges que engrossiran el parc públic de lloguer assequible en una de les zones que més canviaran d'ací als pròxims 10 anys, ja que estem molt propet del soterrament de les vies i, per tant, del futur corredor verd de Federico García Lorca”, ha explicat Gómez després de la visita.

La vicealcaldessa ha incidit en què el canal d'accés que permetrà soterrar les vies que partixen la zona sud de la ciutat serà una realitat en tot just cinc anys. “Entre cinc i deu anys tindrem un nou barri amb 450 noves famílies vivint, amb un nou col·legi, amb zones verdes i molt propet del bulevard verd García Lorca. Esta zona de la ciutat de València que, malgrat ser cèntrica, estava abandonada i degradada, canviarà i la recuperarem, generant un nou barri de la nostra ciutat”, ha conclòs la vicealcaldessa.

Les actuacions acabaran amb el buit urbà d'esta zona i dotaran al barri de la Raiosa d'un total de 6.647 m² de zones verdes, un nou col·legi i connectarà amb els projectes del PAI de Moncayo i el soterrament de les vies del futur Bulevard García Lorca, en el marc d'una gran actuació de regeneració urbana per a la ciutat de València.

Estes obres tindran continuïtat amb la reurbanització del PAI d'Artillers, situat en el mateix carrer Sant Vicent i el projecte d'urbanització del qual ja es troba en fase de redacció.

Recursos multimèdia

Sandra Gómez