Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Ordenanza contaminación acústica - València

Vés enrere Ordenanza contaminación acústica

Volver

El pròxim Ple abordarà la nova ordenança de protecció contra la contaminació acústica

El text definitiu recull demandes del veïnat i modificarà 40 articles, 5 annexos i una disposició transitòria

• En la nova normativa s’han estimat 56 al·legacions

14/02/2023

El Ple de l’Ajuntament del mes de febrer abordarà la nova ordenança de protecció contra la contaminació acústica, que substituirà la de 2008, i que modificarà 40 articles, 5 annexos i una disposició transitòria del text en vigor actualment. La nova ordenança recull moltes de les demandes realitzades pel veïnat i diverses entitats socials i empresarials. El regidor de Qualitat Acústica i de l’Aire, Giuseppe Grezzi, ha afirmat que “les aportacions realitzades per entitats veïnals han tingut un especial pes en el conjunt de les al·legacions i en són una mostra del dinamisme i la creixent representativitat en l’anàlisi i resolució dels afers del seu àmbit”.
 

Grezzi ha destacat entre les novetats de la futura ordenança la revisió de la regulació de les zones acústicament saturades amb una major participació veïnal i de les entitats afectades, entre les quals l’hosteleria, i valora que “s’han millorat molts aspectes tècnics i qüestions que precisaven ser concretades per gestionar millor el soroll en la ciutat”.

El regidor ha agraït també “el gran treball realitzat per totes les entitats i l’equip tècnic municipal per poder disposar d’una normativa efectiva, real i eficaç que done resposta a les necessitats de la ciutadania en matèria de descans i possibilite la normal activitat d’una ciutat que també ha de ser i vol ser sostenible i agradable en matèria acústica i ambiental”. Per a Grezzi, “València tindrà una normativa actualitzada, que serà el suport legal necessari i imprescindible per seguir avançant en les millores de les condicions de qualitat acústica que ja s’estan comprovant des de fa temps”.

La nova ordenança de protecció contra la contaminació acústica superarà dijous el seu últim tràmit amb l’aprovació en comissió. En l’última fase d’estudi de la nova normativa s’han estimat 56 al·legacions provinents de 51 instàncies diferents en un procés en què el Servici de Qualitat Acústica i de l’Aire ha tingut també la col·laboració activa d’altres servicis, com el d’Activitats, Llicències Urbanístiques, Cultura Festiva, Inspecció o Mobilitat.

Entre les novetats de l’ordenança hi ha la introducció de l’obligatorietat que les actuacions musicals en la via pública o en els locals especialitzats disposen d’un limitador registrador, que permetrà un millor control dels nivells de soroll. També s’introduïx la possibilitat d’exigència d’un estudi acústic previ a l’autorització de taules i cadires en les terrasses.

Igualment, es modifica l’article 59 que fa referència a les activitats d’arts escèniques que puguen generar-se en edificis residencials com una excepció a les prohibicions existents en esta matèria, el que constituïx una reivindicació històrica del sector teatral.

A més, s’introduïx una modificació en l’article 60 que demana una distància de 30 metres entre locals subjectes a la normativa d’espectacles públics com a mesura preventiva per evitar l’acumulació d’espais de característiques semblants en zones de la ciutat que puguen estar potencialment saturades.

També s’han introduït modificacions en matèria de tocs de campana i rellotges, a les quals es dedica un capítol i un annex, i que han estat abordades amb l’Arquebisbat de València.

Recursos multimedia

Giuseppe Grezzi