S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Oficinas Hortensia Herrero - València

Vés enrere Oficinas Hortensia Herrero

Tornar

L’Ajuntament concedeix llicència d’activitat a les oficines del “Centre d’Art Hortensia Herrero”

• Obres del futur Centre d'Art Hortensia Herrero

07/06/2021

L'Ajuntament de València ha concedit la llicència d'activitat a les oficines del “Centre d'Art Hortensia Herrero”, que ara podrà començar les obres de rehabilitació dels dos immobles que albergaran les futures oficines del museu. Es tracta de dos habitatges confrontants amb el palau Valeriola situades al carrer de la Mar, al centre històric de València, que compten amb una superfície total de 511 metres quadrats.

 

La regidora de Llicències d'Activitat, Lucía Beamud, ha explicat que "l'Ajuntament de València ha tramitat esta llicència de manera prioritària per ser un projecte que té com a objectiu recuperar el valor històric i patrimonial d'estos immobles", a més contempla la consolidació dels forjats i dels murs, abans d'escometre els revestiments, acabaments i instal·lació del mobiliari i equipament.

Els locals conserven importants elements pictòrics decoratius que es posaran en valor. La pintura ornamental més important és un fingit arquitectònic en parets i sostre que reprodueix el mite de Gaia i que, malgrat les diferents remodelacions que ha patit, s'ha mantingut en un bon estat de conservació. També compten en el seu interior amb paviments Nolla, un gres ceràmic amb tessel·les de colors de formes geomètriques, característic de les cases i palauets modernistes valencians des de finals de la s. XIX fins a 1940.

Les futures oficines del Centre d'Art Hortensia Herrero estan situades en un edifici de planta irregular que data d'entre 1870 i 1930. Presenta quatre llenços de façana amb un llenguatge eclèctic, caracteritzat per una composició tripartida diferenciant base, cos i rematada, i altres elements decoratius com motllures més elaborades, imposades i mènsules sota els balcons.

El cos excel·lent sobre el carrer de la Mar està presidit per un gran mirador d'obra que abasta les dues plantes principals i que incorpora la mateixa decoració de baixos relleus al·lusius al comerç que les llindes dels balcons d'aquestes plantes.

Els dos immobles que albergaran les oficines del Centre d'Art Hortensia Herrero estan dividits entre l'entreplanta i la planta primera. La sala principal està distribuïda en dos espais oberts, zona de reunions, àrea de servicis i una sala del silenci, un espai sense accés als telèfons mòbils per facilitar la concentració. L'entreplanta compta amb més espais oberts de treball i sales de magatzem, manteniment i gestió.

Les obres de rehabilitació està previst que es perllonguen fins a finals de l'any 2021.

Recursos multimèdia

Lucía Beamud