Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Oferta Pública de Empleo 2022 - València

Vés enrere Oferta Pública de Empleo 2022

Volver

L'Ajuntament aprova l'Oferta Pública d'Ocupació de 2022, amb un total de 181 llocs de treball

La delegada de Gestió de Recursos, Lluïsa Notario, s’ha manifestat a favor que "el govern central derogue la taxa de reposició que ve definida pels Pressupostos Generals de l'Estat, PGE”

• La Junta de Govern Local aprovarà este divendres l'OPE, que compta amb el suport unànime de totes les seccions sindicals

21/12/2022

La Junta de Govern Local aprovarà este divendres l'Oferta Pública d'Ocupació (OPE) corresponent a l'any actual, 2022, que ha comptat amb el suport unànime de totes les seccions sindicals representades en la Mesa General de Negociació de l'Ajuntament. Així ho ha explicat este dimecres la regidora delegada de Gestió de Recursos, Lluïsa Notario, qui ha explicat que el total de llocs de treball que integren esta OPE arriba als 181. D'estos 181 llocs, ha indicat la regidora, 158 constituixen la totalitat de places que permet la taxa de reposició que ve definida cada any en els Pressupostos Generals de l'Estat, PGE. A elles se sumen altres 23 places que corresponen a convocatòries de promoció interna, fins arribar als 181 llocs que configuren l'OPE.
 

"Un any més aprovem l'Oferta de Pública d'Ocupació de l'Ajuntament de València amb la totalitat de places que ens permet l'Estat, i que en esta ocasió és de 158 places, a les quals sumem altres 23 places de promoció interna”, ha explicat Lluïsa Notario. Les 158 places que s'inclouen dins dels marges de la taxa de reposició es distribuixen de la següent manera: 144 places de torn lliure, 6 de promoció interna interadministrativa i 8 places de mobilitat.

Entre els llocs que integren l'OPE en el seu conjunt, s'inclouen, per exemple, 30 places d'oficial/a de Policia Local, 10 d'agent de Policia Local, 7 places d'inspector/a de Policia Local, 4 d'oficial/a de Bombers i 15 operadors de comunicacions de Bombers. A més, l'oferta suma altres categories professionals, com les 28 places d'inspectors d'obres i servicis, 29 de subalterns, 25 tècnics d'administració general, 13 tècnics d'integració social, 3 enginyers agrícoles, 1 mestre d'educació física, 7 auxiliars administratius, 1 tècnic en comunicació i 1 tècnic mitjà de treball social.

Tal com ha subratllat la regidora Lluïsa Notario, “el disseny de l'oferta s'ha realitzat sota els paràmetres de reforçar els cossos de Policia Local i Bombers, i amb l'objectiu prioritari de continuar estabilitzant la plantilla i reduir la temporalitat, la qual cosa que redundarà en un servici a la ciutadania més eficient".

A més, la responsable de la gestió de personal del Consistori, ha destacat la voluntat del govern municipal de continuar “reduint la temporalitat i, al mateix temps, reforçar la plantilla per a garantir una millor eficàcia en la gestió i un millor servici a la ciutadania".

Eliminar les limitacions a les administracions

Lluïsa Notario ha lamentat les limitacions que suposa, per a la gestió del personal de les administracions pública, la taxa de reposició que ve definida des del govern de l'Estat. "Si volem apostar per una ocupació pública, estable i de qualitat, el govern central hauria d'eliminar la limitació a les administracions públiques de la taxa de reposició per a evitar que, en uns anys, ens trobem de nou amb altes xifres de personal interí, la qual cosa suposaria el fracàs de l'aplicació de la Llei 20/21 que va sorgir, precisament, amb eixe objectiu", ha argumentat la regidora.

Per això, la delegada de Gestió de Recursos ha expressat la seua postura a favor que "el govern central derogue la taxa de reposició que imposen els Pressupostos Generals de l'Estat, PGE, per a aconseguir una ocupació pública estable i de qualitat i donar un servici públic eficient a la ciutadania”. “Les administracions públiques no podem continuar tenint esta limitació que no ens permet convocar les places necessàries en les ofertes d'ocupació”, ha afegit; i ha conclòs, assegurant que “és incompatible aprovar una llei amb mesures per a reduir els alts índexs de temporalitat en l'administració pública, i mantindre alhora un obstacle per a això com és la taxa de reposició".

Recursos multimedia

Lluïsa Notario
Lluïsa Notario