S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Ocio saludable para jóvenes - València

Vés enrere Ocio saludable para jóvenes

Tornar

L'Ajuntament llança un programa d'oci saludable i formatiu per a joves

Ibáñez: "Practicar un oci saludable aporta múltiples beneficis per a la nostra salut mental, satisfacció personal i estat d'ànim"

• Excursió del programa "Oci saludable"

03/05/2021

Cursos formatius, excursions per la natura, multiaventura, rutes culturals o tallers artístics formen part del nou programa posat en marxa per la regidoria de Joventut. Es tracta d'un ampli catàleg d'activitats totalment gratuïtes, relacionades amb la formació i el oci, dirigides a compensar i reduir els efectes negatius del confinament i de les restriccions sanitàries en les persones més joves.

 

L'Ajuntament de València, a través de la regidoria de Joventut, ha posat en marxa el programa "Compensem Jove", que té finançament de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport. L'objectiu del programa municipal és promoure activitats d'oci educatiu i saludable entre les persones joves en edat adolescent de la ciutat.

"A través d'aquest programa volem facilitar i reforçar la realització d'activitats culturals, formatives i d'oci alternatiu, així com altres vinculades a les noves tecnologies", ha explicat la regidora de Joventut, Maite Ibáñez. "La situació sanitària ha fet que els adolescents passen menys temps a l'aire lliure, que practiquen menys exercici o que hagen reduït la vida social, per això, hem impulsat estes activitats". "El fet de practicar un oci saludable és garantia d'una millor qualitat de vida, ja que aporta múltiples beneficis sobre la nostra salut mental, satisfacció personal o estat d'ànim". En este sentit, "les activitats a l'aire lliure, esportives, culturals o de creixement personal són fonamentals per millorar el benestar mental i físic", ha assegurat Ibáñez.

Este programa reuneix una sèrie de cursos formatius i activitats d'oci totalment gratuïtes, entre les quals destaquen diverses alternatives en matèria de Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) com són els cursos de Modelatge en Blender, Programació de videojocs i multimèdia o Taller de robòtica, entre d'altres.

Sota l'epígraf de "Arts" s'ofereixen tallers d'Iniciació a la dansa K-pop, de Dansa urbana, de Ball hip-hop i un anomenat "Art Lab: art i sostenibilitat ambiental". Completa esta oferta una àmplia selecció d'activitats d'oci repartides en els programes "Plans de dissabte" i "Multiaventura" amb diverses rutes en destacats entorns naturals i localitats de la província de València, visites guiades urbanes, així com activitats esportives que van des de l’escalada en rocòdrom fins a la participació en circuits multiaventura. En este sentit, entre els "Plans de dissabte" destaquen les rutes per Navajas (el salto de la Novia), Xelva, La Murta- Alzira, el Castell de Benissanó, així com a la cova del pirata Dragut a Cullera, les grutes de la Vall d'Uixò o l'Albufera. D'altra banda, entre les activitats de multiaventura, els adolescents interessats podran triar entre l'Embassament de Benaixeve, el circuit multiaventura a Chulilla, senderisme a la Serra d'Espadà o un dia d'aventures a Cofrents.

La programació es desenvolupa fins a finals del mes de juny. Les persones interessades a realitzar la inscripció poden fer-ho mitjançant la pàgina web de la Regidoria de Joventut de l'Ajuntament de València www.joventut-valencia.es, on trobaran tota la informació.

Recursos multimèdia

Maite Ibáñez