Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Obras zona canina calle Rafael Lapesa Melgar - València

Vés enrere Obras zona canina calle Rafael Lapesa Melgar

Volver

Comencen les obres de remodelació de la zona de gossos del jardí del carrer Rafael Lapesa Melgar

El vicealcalde Campillo explica que estas obres actualitzaran l'espai i atendran altres peticions històriques del veïnat

• El nou espai de socialització canina aportarà qualitat a l'espai de manera funcional i paisatgística

29/01/2023

Ja han començat les obres de remodelació de la zona de gossos situada al jardí del carrer Rafael Lapesa Melgar, en el barri de Camí Real (districte de Jesús), amb un pressupost de pràcticament 100.000 euros. Les obres, que tenen un termini d'execució de dos mesos, afecten una superfície municipal de 683,14 m². “Es tracta d'una actuació molt demandada pels veïns del barri que tenen mascotes, perquè la zona actual estava molt degradada i mal equipada” ha assenyalat el vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, qui ha afirmat que “deixarem una zona equiparable a les que existix en altres zones de la ciutat”.
 

“Les obres permetran actualitzar el mobiliari i posar una font nova. A més s'ampliarà l'espai per a socialització de gossos, perquè puguen córrer lliurement dins d'esta nova instal·lació”, ha explicat Campillo, qui ha justificat la necessitat d'esta intervenció i recordat que “fora de les zones de socialització canina no es poden emportar als gossos sense corretja, i per tant, estas zones són fonamentals per a la salut dels gossos de la nostra ciutat”.

Esta actuació respon a la petició directa dels veïns a través dels pressupostos participatius DecidimVLV i permetrà donar resposta a les seues aspiracions, ja que a més de rehabilitar esta zona de socialització s'allunyarà visualment de l'entorn i s'eliminarà un dels seus accessos que es troba enfrontat al pati d'una comunitat d'habitatges.

El nou espai de socialització canina aportarà qualitat a l'espai de manera funcional i paisatgísticament, i proporcionar servici i seguretat al nou espai, perquè tots els gossos puguen moure's, jugar i estar controlats pels seus amos i, alhora, respondre a les necessitats dels veïns i veïnes que vulguen passejar per la zona sense tindre molèsties”, ha indicat el regidor.

Amb este objectiu, s'instal·laren dues portes de seguretat per als animals. Una d'elles d'accés rodat i l'altra, per als vianants. En cadascun dels accessos s'instal·laren dos cartells indicatius de les normes d'ús de les zones canines.

El projecte també planteja la formació de dos espais lineals de formigó que va de costat a costat i que recull els elements de mobiliari, amb la finalitat que esta zona siga el més adaptada possible a la mobilitat reduïda.

Així mateix, la intervenció sanejarà tot l'espai existent. Es remouran les terres, s'excavaren i formalitzaren de nou l'espai de terra. També s'instal·laren quatre fanals amb detecció de presència, amb una reducció de l'emissió de llum quan no hi haja presència de persones i gossos a l'interior de la zona.

D'altra banda, a través de l'estudi visual realitzat de la vegetació existent, s'ha valorat la conservació total d'esta, i una vegada s'esbrosse, s'analitzarà l'estat de les arrels dels diferents arbustos. I amb la finalitat d'augmentar la distància visual dels veïns i veïnes a l'interior de la zona de socialització canina, es projecta una línia doble perimetral en forma de L de murta (Myrtus Communis), que tancaran l'espai visualment a les dues carrers per als vianants existents. Es planten quatre exemplars de l'arbre de les orquídies (Bauhinia Variegata Cuminata) per garantir l'ombra a l'interior de la zona d'esplai.

A més, es renovarà el mobiliari existent i s'instal·laren cinc bancs, dues papereres, quatre fanals i dos pals de grassons encastats en el terreny perquè els gossos orinen.

Recursos multimedia

Sergi Campillo