Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Obras plaza de Brujas - València

Vés enrere Obras plaza de Brujas

Volver

Ribó: “La reforma de la plaça de Bruges i l'entorn de la Llotja - Sant Joan de Mercat - Mercat Central reflecteix la València del futur que estem construint”

L'alcalde ha visitat este matí les obres de reurbanització d'este àmbit, que es preveu que estiguen concloses abans de l'estiu de 2022

• Ribó: "esta actuació donarà un nou caràcter a esta zona tan emblemàtica de València”

03/09/2021

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha visitat este matí les obres de reurbanització de la plaça de Bruges i de l'entorn del Mercat Central, que estan en execució i es preveu que estiguen finalitzades abans de l'estiu de l'any pròxim 2022. Ribó ha destacat la importància d'esta actuació “que recupera espai per al seu ús per part de la ciutadania i que donarà un nou caràcter a esta zona tan emblemàtica de València”.

 

“Veure la imatge de la Llotja, de l’esglèsia de Sant Joan del Mercat i del Mercat Central, amb unes places adequades per a l'ús ciutadà, convertides en zona de vianants i recuperades, serà un dels elements més importants de la València del futur que dia a dia estem construint”, ha assegurat el primer edil. L'alcalde ha destacat la importància d'esta reforma, i ha recordat que ha sigut “l’Ajuntament progressista el que va començar l'impuls a este entorn, recuperant l'aparcament del Mercat, que estava abandonat des de feia molts anys, i en estos moments ja està en marxa”.

Les obres de reurbanització van arrancar el passat 22 d'abril, cofinançades per la Unió Europea. El projecte d'execució es divideix en quatre fases, amb l'objectiu de garantir l'accés al Mercat i als comerços de la zona durant el desenvolupament de les obres. Cal tindre en compte que l'actuació es desenvolupa al voltant de tres Béns d'Interés Cultural (BIC) i recupera 20.000 m² de sòl urbà per a la ciutadania.

 

Lluita contra el canvi climàtic

 

El finançament europeu es basa en el fet que es tracta d'un projecte “que ajuda a crear un entorn amable i a lluitar contra el canvi climàtic. A més, recupera l'espai urbà per a dotar-lo d'activitat, integrant la perspectiva de gènere i respectant la diversitat social i cultural de la zona”. Quant a les fases de l'actuació, en aquests moments s'està executant la segona: la primera fase va començar el mes d'abril passat sobre la plaça Ciutat de Bruges i adjacents (carrer Vell de la Palla, plaça de la Comunió de Sant Joan, i part del carrer Boatella (tram entre Bruges i Valeriola). La segona fase va arrancar al maig, amb un àmbit d'actuació en la zona Nord de la plaça del Mercat, des de Bosseria fins al mercat Central. Una vegada conclosa aquesta, la següent fase es desenvoluparà sobre la zona sud de la plaça del Mercat; de manera que la pròxima tardor arranque l'última fase, amb l'actuació sobre els carrers María Cristina i Carabasses.

Recursos multimedia

Ver álbum completo en Flickr

Joan Ribó