Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Obras jardín de Juan XXIII - València

Vés enrere Obras jardín de Juan XXIII

Volver

El nou jardí de Joan XIII s’obrirà a finals de novembre

• La alcaldessa ha comprovat l'evolució de les obres del nou jardí de Joan XXIII

13/09/2023

  • L'alcaldessa ha comprovat hui l'evolució de les obres que convertiran un solar de Benicalap en una nova zona verda de unos 2.700 m²

 

  • Els treballs es van reactivar este estiu després de diverses suspensions i compten amb un pressupost de 427.482 euros
  • Catalá: “Farem una aposta ferma i decidida per augmentar les zones verdes de la ciutat. Són la nostra millor carta de presentació”
  • L'alcaldessa avança que s'han donat instruccions per a llevar tota la mala herba dels escocells i s'està dissenyant en un pla per a repoblar arbres: “La Capital Verda Europea no pot tindre escocells buits o bruts”

L'Ajuntament de València treballa en la conversió d'un solar d’uns 2.700 metres quadrats de l'avinguda Joan XIII, “en un nou jardí urbà per a ús i satisfacció de la ciutadania i per a la millora de l'històric barri de Benicalap". Així ho ha anunciat hui l'alcaldessa, María José Catalá, després de comprovar l'evolució de les obres que es van reactivar a l'estiu, després de diverses suspensions, i conclouran a finals de novembre.

“Estes obres, que compten amb un pressupost de vora mig milió d'euros (427.482 euros), van a bon ritme i en uns mesos els veïns de Benicalap podran gaudir d'un nou jardí que oxigenarà esta zona compacta que requereix espais oberts” ha afirmat l'alcaldessa, qui ha subratllat “l'aposta ferma i decidida de l'Ajuntament d'augmentar les zones verdes de la ciutat perquè són la millor carta de presentació”. “Treballarem per a aconseguir una ciutat millor, amb espais verds i amables, com este de Benicalap, que doten de major qualitat als habitatges de tota la ciutat no sols dels barris del centre”, ha manifestat després d'explicar la seua voluntat de “visitar les diferents obres i aportar suggeriments sobre qüestions que fan una ciutat millor com per exemple les zones d'ombra o de jocs infantils”.

 D’altra banda, l'alcaldessa ha assenyalat que “des d'un primer moment, el govern municipal va donar instruccions al Servici de Jardineria per a netejar els escocells i llevar-los la mala herba”. “Hi ha molta faena i encara que ja s'està actuant en zones ens queda molt per fer perquè la situació d'abandó en els últims anys és més que evident”, ha assegurat. “Per això, estem ja treballant en un pla de revisió dels escocells buits i en un pla per a repoblar d'arbres la ciutat abans de l’any 2024. La Capital Verda Europea no pot tindre escocells buits o bruts”, ha afegit.
Pel que respecta al nou jardí de Joan XXIII, María José Catalá ha recordat que “es planteja com un espai per a la integració de tota mena d'usuari, per a totes les edats, i on es puga passejar i gaudir, gràcies a equipaments útils per al veí, com a jocs infantils i per a adults variats, amb una important càrrega de vegetació i ombra”.
La superfície de l'actuació és de uns 2.700 m², sobre els quals creixeran unes 44 unitats arbòries, entre elles, moreres sense fruit, arbres del foc, freixes de fulla estreta, sòfores, falsos cocoters i un lledoner de port exemplar en la part més alta del jardí. Així mateix, per a repoblar la zona de vegetació s'han triat espècies de baix consum hídric i escàs manteniment.

Recursos multimedia

María José Catalá
María José Catalá