Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Obras en colegios - València

Vés enrere Obras en colegios

Volver

L’Ajuntament invertix més de 300.000 euros en l’últim trimestre en obres de millora als centres educatius públics

De les intervencions municipals s’han beneficiat 72 col·legis

• Este curs l'ajuntament ha fet millores en les instal·lacions de 72 col·legis públics

22/12/2021

La regidora de Gestió de Recursos de l’Ajuntament de València, Lluïsa Notario, ha detallat este dimecres les inversions realitzades en obres de millora en dependències i instal·lacions educatives públiques de la ciutat de València. En total, s’han invertit des de l’inici del curs escolar en marxa 315.000 euros que han permés dignificar instal·lacions de 72 col·legis públics.

 

A més dels treballs de manteniment preventiu, tècnic i correctiu que es realitzen de forma ordinària en les escoles, Notario ha explicat que l’Ajuntament també du endavant altres treballs de millora consistents en la reposició, renovació dels elements i instal·lacions existents quan estes són irreparables o per la necessitat o requeriment de noves funcionalitats legals, d’accessibilitat, seguretat, econòmiques o mediambientals.

Entre les feines que s’han portat a terme este primer trimestre del curs hi ha treballs de fusteria i serralleria, com ara la col·locació de mosquiteres, la reparació de portes, tancaments, reixes i panys; treballs d’obra que, principalment, són reparacions del sòl dels patis, noves pavimentacions en aules i corredors, canvis de sòcols i rajoles despresos i de danys per goteres. També s’han realitzat feines de llanterneria i electricitat amb renovació d’aixetes, canvis de radiadors i calderes, col·locació d’endolls i substitució de lluminàries a tecnologia LED. D’altra banda s’ha procedit a realitzar les revisions periòdiques reglamentàries de les diferents instal·lacions dels edificis (instal·lacions elèctriques, calderes, gas, aigua -prevenció de legionel·losi- i protecció d’incendis).

Notario ha destacat “l’aposta ferma que estem fent per l’ensenyament públic i per la dignificació dels centres educatius de la nostra ciutat, com ho demostren les inversions fetes des de 2015 en obres de millora en centres educatius, que estan al voltant de 2.700.000 euros als que haurem de sumar les inversions pendents d’execució, com és el cas de les obres de rehabilitació i nova construcció dels nou centres del Pla Edificant, que suposen una inversió aproximada de 46 milions d’euros”. Eixe pla, precisament, contempla una inversió total en la ciutat de València de vora 62,3 milions d’euros, dels quals 41,7 milions s’executen a través de la delegació de competències a l’Ajuntament de València.

“L’escola pública és una prioritat per al nostre govern, per això treballem intensament per avançar en la rehabilitació i construcció de nous col·legis i celebrem cada pas que es dona en este sentit”, ha afirmat la regidora, per a detallar que “ara mateix tenim finalitzats els projectes de tres centres -Patraix, Carles Salvador i Sant Àngel de la Guarda-; en redacció, el projecte del CEIP 106 Nou Malilla, i en licitació, les obres del Carles Salvador”. A més, ha destacat l’obertura enguany del nou col·legi de les Arts i l’inici de les obres de rehabilitació per part de la Direcció General d’infraestructures Educatives del CEIP Padre Manjón, estant a punt de començar les de l’IES Cabanyal”.

Notario ha recordat que ja s’ha intervingut en 12 centres, amb obres que responien a la necessitat de fer reparacions i que sense correspondre a una intervenció integral sí eren urgents: Ausiàs March, Ciutat Artista Faller, Miquel Adlert i Noguerol, Pare Català, Bartolomé Cossio, Luis Santàngel, El Grau, Vicente Gaos, Eliseo Vidal, Cervantes, Castellar-l’Oliveral i Rodríguez Fornos. A més l’Ajuntament té prevista la instal·lació de pèrgoles fotovoltaiques en els col·legis públics municipals Santiago Grisolía i Benimaclet, projectes que suposaran una inversió de 330.000 euros.