S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Nuevos bancos en la ciudad - València

Vés enrere Nuevos bancos en la ciudad

Tornar

Urbanisme instal·la 210 nous bancs en 18 districtes de la ciutat

Sandra Gómez destaca que els barris comptaran amb més espais de descans per a les persones majors

• Bancs en l'entrada del CEIP AntonioMachado

27/11/2022

València comptarà amb un bon nombre de bancs nous per a l'ús i descans dels veïns i veïnes. Des de la Regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana que dirigix la vicealcaldessa i regidora, Sandra Gómez, s'instal·len cada any una àmplia quantitat de nous bancs en diferents zones, en resposta a les peticions del veïnat. Durant l'exercici de 2021 es van instal·lar més de 200 bancs, i en esta nova campanya s'instal·laran 210, tots ells abans de Nadal, i 30 d'ells en entorns escolars segurs. La suma total de bancs instal·lats en la via pública, una vegada concloga esta campanya, superarà els 5.000.
 

La inversió per a dur a terme esta iniciativa d'instal·lació de 210 nous bancs és de quasi 100.000 euros (IVA inclòs), amb el que s'actuarà en 18 dels 19 districtes de la ciutat. Entre ells, en esta ocasió s'instal·laran més unitats en els de L’Olivereta, Benicalap, Jesús; i en els barris de Benicalap, la Raïosa, el Cabanyal-Canyamelar, Orriols i la Fontsanta.

Els nous bancs permetran crear nous espais de descans i convivència per als veïns i veïnes, especialment per a les persones amb mobilitat reduïda o persones majors. Estan fabricats amb materials reciclats que imiten la fusta, per la qual cosa són més sostenibles i respectuosos amb el medi ambient, més resistents i requerixen menys manteniment.

Bancs fets amb taps reciclats

D'altra banda, està prevista la instal·lació d'altres 30 bancs en els entorns escolars dels diferents barris de la ciutat. Són bancs de disseny multicolor que, a més, tenen la particularitat que estan fabricats amb taps reciclats, amb el que es promou també la sostenibilitat i el reciclatge en estos entorns educatius. “Els bancs contribuixen a millorar les zones que envolten els centres educatius i a crear espais de trobada per a les famílies que acudixen als col·legis diàriament”, ha explicat Sandra Gómez. “Esta nova campanya dona resposta a la demanda veïnal i contribuix al fet que els nostres barris siguen més amables i accessibles, convidant en major mesura a la convivència veïnal en els espais urbans”, ha conclòs la vicealcaldessa i regidora d'Urbanisme.