Nuevo centro juventud Cabanyal - València

Nuevo centro juventud Cabanyal

Tornar

L’Ajuntament crearà un nou Centre Municipal de Joventut al Cabanyal

El nou equipament públic, finançat amb el pla EDUSI, contribuirà a la dinamització de barri i a la millora dels servicis oferts als joves del barri del Cabanyal-Canyamelar

• Baix en el qual s'enclava el futur centre municipal de Joventut. Carrer Escalante 192

18/01/2021

La regidora de Joventut, Maite Ibáñez, ha anunciat que es van a rehabilitar dos baixos units, situats al carrer Escalante i José Benlliure, per a ser convertits en un Centre Municipal de Joventut. Es tracta de dos locals simètrics units i comunicats per un pati interior, que es troben al carrer Escalante nº 192 i carrer José Benlliure nº 157, a l'entorn de la plaça Lorenzo de la Flor.

 

Els dos espais, de propietat municipal, sumen 124,40 m², més el pati interior comú. Les obres, el finançament de les quals van a càrrec del Pla Edusi (Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat del barri Cabanyal-Canyamelar-Cap de França), estaran finalitzades l'any que ve. La regidora de Joventut, Maite Ibáñez, ha explicat que «este nou equipament públic serà un suport per a les persones joves, ja que en ell s'oferirà un servici d'informació i assessorament juvenil, cursos i tallers, que milloraran la formació i ocupabilitat de les persones usuàries. A més, contribuirà a la dinamització del barri i a la millora de l'entorn urbà mitjançant la posada en valor de l'edifici en el qual s'enclava, que ara està en desús».

Els Centres Municipals de Joventut ofereixen un servici permanent d'informació, assessorament, formació, dinamització sociocultural i incorporació a la vida social i activa de les persones joves sobre programes municipals, ocupació, oci, cultura, programes europeus, salut, medi ambient o participació. En ells, a més de prestar els servicis des d'un criteri de proximitat, es realitzen cursos i tallers a més de servir com a aula d'estudi. En este sentit, Ibáñez ha posat com a exemple els tallers Apuntat't, activitats gratuïtes d´oci educatiu o de caràcter formatiu, sobre creixement personal, ocupació, idiomes, desenvolupament sostenible, gènere, activitats artístiques, cultura, prevenció de la violència, hàbits saludables, sexualitat o TIC.

«Volem ampliar la xarxa de Centres Municipals de Joventut a altres districtes de la ciutat perquè els servicis i programes que oferim des de la Regidoria de Joventut arriben a totes les persones joves, seguint un criteri de proximitat». En 2022, quan finalitze l'obra i s'instal·le el mobiliari i equips, este espai se sumarà a la xarxa de Centres Municipal de Joventut de la ciutat, que ja compta amb centres al barri d'Orriols, Russafa, Patraix, Sant Isidre, Trinitat, Algirós, Benimaclet, Campanar, Malilla, Natzaret, Grau Port i Ciutat Vella.

Recursos multimèdia

Maite Ibáñez