Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Nuevas calles València - València

Vés enrere Nuevas calles València

Volver

València incorpora més personalitats a nous carrers de l’entramat viari

Es tracta de nous carrers, igual que en les anteriors incorporacions de personatges públics del passat mes de febrer

• Diferents persones que han tingut un paper rellevant a la ciutat com el dibuixant Carlos Gómez Carrera “Bluff”, tindran carrer a la ciutat de València

18/05/2022

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals de l’Ajuntament de València, Glòria Tello, ha anunciat que la comissió informativa de benestar i drets socials, educació, cultura i esports aprovarà demà dijous la incorporació de noves nomenclatures a nous carrers dedicats a les Dones Pescadores, als Barquers Nelo i Blaio, al Pare Arrupe, a Carlos Gómez Carrera (“Bluff”), a Largo Caballero, a Carmen Alborch, així com al poble d’Otos i al Camí Nou Salinar.

 

“Des de l’Ajuntament de València mantenim diàleg constant amb les associacions de veïns de la ciutat i altres moviments i organitzacions, com les sindicals, per escoltar les seues propostes i poder incorporar-les als nous carrers de la ciutat. Es tracta sempre de buscar noms que reuneixen un consens social i que, per això, seran recordats amb un. Si fa uns mesos ho vam fer amb els veïns del Cabanyal que ens van proposar reconèixer la Setmana Santa Marinera, la qual ja disposa d’una plaça en este barri, o amb els veïns de Natzaret i de Benimàmet; ara ho continuem fent amb el Palmar, per exemple” ha afirmat Glòria Tello.

La regidora també ha recordat que “al mateix temps, revertim situacions injustes com fem amb el nomenament del carrer Otos, carrer que va ser eliminat del nostre viari fa anys i que ara recupera el seu trosset al cap i casal”.

Així, el Poble del Palmar incorporarà els carrers dels barquers Nelo i Blaio i de les Dones Pescadores, donats els suggeriments rebuts pel veïnat per les confusions que hi havia tant pels servicis de repartiment a domicili com de les notificacions oficilas en estos trams de carrer. L’alcalde del Palmar, Ernesto Peris, ha explicat que “‘els veïns i veïnes del Palmar volem rendir tribut a dos barquers considerats una vertadera institució al poble, tant per la seua qualitat humana com per la seua contribució al desenvolupament econòmic i turístic de la nostra comunitat”.

A tots dos se’ls considera precursors del passeig amb barca, una activitat que s'ha convertit en un mitjà de vida per a les persones del Palmar. “Segurament, en el moment que els va tocar viure a Nelo i Blaio, no van ser conscients del camí que estaven obrint i de les oportunitats que anaven a generar, però el pas del temps els han donat la raó. Gràcies a ells, humils treballadors que es guanyaven la vida amb la pesca i l'agricultura, activitats que com bé sabem no garanteixen un futur prometedor, ara són autònoms o han creat xicotetes empreses del sector turístic”, ha apuntat Ernesto Peris.

“D'altra banda, volem reconéixer també a les dones pescadores de la nostra comunitat, el coratge demostrat en la lluita pels drets de la dona. Una reivindicació que va transcendir als mitjans de comunicació nacionals i internacionals, i que es va convertir en tot un símbol per al moviment feminista, en pro de la igualtat de drets entre homes i dones’’, ha conclós l’alcalde.

Respecte al Camí Nou del Salinar, que estarà ubicat a la Punta, el seu alcalde, José Planells, a punta a que ‘este canvi, suposa una millora per al veïnat, donat que facilita la diferenciació d’estes dos vies, resultat de la divisió de l’original per la construcció de la V-15. Es veu així atesa una reivindicació dels veïns de la zona, que sol·licitaven el canvi per tal que els servicis públics i d’emergències, diferenciaren més fàcilment cada uns d’estos camins.’’

Respecte al carrer dedicat al Pare Arrupe, la Companyia de Jesús a València ha volgut expressar “el seu agraïment i alegria per la decisió de l’Ajuntament de dedicar un carrer de la nostra ciutat al Pare Pedro Arrupe que va ser General de la Companyia de Jesús entre 1965 i 1983. Estem convençuts que estos sentiments són compartits per molts valencians i valencianes per a qui el Pare Arrupe és un model d'humanitat i valors”.

València va ser un lloc significatiu a la vida del Pare Arrupe i de la Companyia de Jesús al món a partir que l'any 1973, a les actuals Escoles de Sant Josep, formulara un projecte d'educació per a la justícia que va inspirar i va posar en marxa un moviment de renovació a les escoles i universitats.

Respecte a la reincorporació del carrer d’Otos a la ciutat de València, l’alcalde d’este poble de la comarca de la Vall d’Albaida, Mario Mira, ha dit que “en nom de tota la corporació i de tot el poble vull donar les gràcies a l’Ajuntament de València per proposar que el nostre xicotet poble estiga present en una ciutat tan gran com és València. Pense que per a tos els valencians, la ciutat de València dels últims anys és un exemple de bona gestió i saber fer, per això és per a nosaltres un orgull que un dels carrers d’esta ciutat porte el nom d’Otos”.

Altres carrers que s’incorporen a l’entramat viari i que ja s’havien donat conèixer els passats dies són els de Carlos Gómez Carrera (“Bluff”), Largo Caballero i Carmen Alborch. En tots els casos, es tracta de nous carrers, igual que en les anteriors incorporacions de personatges públics del passat mes de febrer, pel que no es canvia ni s’elimina cap nom, sinó que s’amplia la onomàstica dels carrers de la nostra ciutat.