Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Nueva plaza Malva-rosa - València

Vés enrere Nueva plaza Malva-rosa

Volver

Urbanisme projecta una nova plaça a la Malva-rosa amb espais verds i zones d’esplai pel veïnat

Sandra Gómez destaca que ja estan en marxa les obres de reurbanització de l'entorn de Músic Moreno Gans per a completar la conversió en zona de vianants

• La vicealcaldessa amb els representants veïnals de la Malva-rosa

18/11/2020

“El solar de Músic Antoni Eiximeno, a la Malva-rosa, es convertirà en una plaça, amb una intervenció urbanística que s’emmarcarà en el projecte municipal València, ciutat de places”. La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ho ha explicat als representants de l'Associació AAVV Amics i Amigues de la Malva-rosa, amb els quals esta setmana ha visitat este espai, amés de comprovar l’evolució de les obres de reurbanització de l'entorn de la Plaça Músic Moreno Gans, al mateix barri.

 

Sandra Gómez ha destacat que amb les obres de Músic Moreno Gans "l’Ajuntament completa la conversió en zona de vianants de l'entorn de la plaça com demanaven els veïns i veïnes, evitant que els cotxes passen pel centre com a travessa". Les obres consisteixen en la substitució de l'asfalt per rajola per a ampliar la plataforma per als vianants, deixant accés als dos garatges existents. “Una actuació que s'emmarca en el projecte València Ciutat de Places i que té com a objectiu la creació d'espais comuns i de trobada en tots els barris de la ciutat”.

 

PLAÇA MÚSIC ANTONI EIXIMENO

 

Pel que fa a la plaça Músic Antoni Eiximeno del barri, Sandra Gómez ha explicat que "Urbanisme treballa perquè el projecte València Ciutat de Places arribe també a este espai, convertint un solar degradat en una vertadera plaça per als vianants, un nou espai vital per als seus veïns i veïnes”.

La vicealcaldessa, junt amb els tècnics, han recollit els diversos punts de vista, reivindicacions, necessitats i idees dels veïns i veïnes per a la configuració d'esta nova plaça en la Malva-rosa. I ha destacat que "la nova plaça Músic Antoni Eiximeno serà un projecte de barri, un projecte inclusiu en el qual totes i tots els veïns volem que participen i que ens ajuden a configurar", ja que "després de moltes dècades de degradació en esta plaça, ha arribat el moment de transformar-la, de generar un nou espai de convivència per als seus veïns i veïnes, un nou punt de trobada on puguen confluir nombroses activitats que atraguen a tot el barri". Per a això s'han iniciat els treballs necessaris per a l'expropiació dels terrenys privats, així com per a la redacció del projecte.

"Des d'Urbanisme volem recórrer este camí al costat de l'Associació AAVV Amics i Amigues de la Malva-rosa, perquè al més prompte possible puguem millorar la qualitat urbana del barri i fer realitat este nou espai en el qual compartir, jugar, relacionar-se, una nova plaça per a omplir-la de vitalitat", ha conclòs Sandra Gómez.

 

Recursos multimedia

Sandra Gómez