Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Nueva ordenación Padre Doménech - València

Vés enrere Nueva ordenación Padre Doménech

Volver

La nova ordenació de Pare Domènech crearà dos zones verdes en Campanar

Sandra Gómez anuncia que en Massarrojos es crearà una gran plaça enjardinada, amb equipaments i habitatges

• La finalitat és millorar la qualitat de vida de les veïnes i veïns de la zona

17/07/2022

“El barri de Campanar comptarà amb dos noves zones verdes que sumen quasi 3.000 m² i se donarà solució a un buit urbà que durant dècades ha estat sense desenvolupar, amb solars i descampats que ara podran convertir-se en nous habitatges i espais lliures per a les veïnes i veïns”, ha assegurat la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, qui ha destacat que també “es resol tota la façana de l'avinguda Pius XII, dignificant este punt tan visible en una de les entrades principals a la ciutat”.

 

Esta actuació forma part del Pla de Reforma Interior plaça Pare Domènech, l'avaluació ambiental de la qual s'ha aprovat en la passada Junta de Govern i que està delimitat per les avingudes de Tirso de Molina, Pius XII i Campanar. Segons ha explicat la vicealcaldessa, abasta una superfície de més de 12.000 m² i es troba ocupada per edificacions de diversos tipus. Actualment, hi ha un gran edifici deshabitat i també una edificació menor, que formava part de construccions agrícoles del “Barri de la Figuera”. La resta del sòl de l'àmbit són solars sense ús específic.

“L'objectiu del PRI és donar solució definitiva a l'àmbit, que no està integrat en la trama urbana de la ciutat, per a dotar-lo dels servicis i dotacions corresponents, i regenerant tot este àmbit per a millorar la qualitat de vida de les veïnes i veïns de la zona”, ha destacat.

Per a això, l'ordenació proposada completa la trama de la resta del barri amb dos blocs lineals, tancant les mitgeres vistes, tal com preveu el Pla General vigent, i amb el mateix nombre de plantes que els edificis confrontants. A més, es regularitza la parcel·la escolar existent, i es creen dos zones verdes que sumen quasi 3.000 m².

Sandra Gómez ha posat de manifest que a través d'esta actuació “es donarà solució a un buit urbà que durant dècades ha romàs sense desenvolupar, amb solars i descampats que ara podran convertir-se en nous habitatges i espais lliures per al barri de Campanar”. “Es resol a més tota la façana de l'avinguda Pius XII, dignificant este punt tan visible en una de les entrades principals a la ciutat”, ha subratllat.

D'altra banda, Gómez també ha donat compte que la Junta de Govern celebrada divendres passat va aprovar sotmetre a informació pública la Modificació Puntual del Pla de Reforma Interior PN1 de la Unitat d'Execució núm. 1 de Massarrojos. “Es tracta, en este cas, de xicotetes modificacions sobre el pla existent, que no afecten l'ordenació estructural, i es manté la classificació del sòl, l'aprofitament, i l'ús residencial de la zona”, ha afirmat.

Com a exemple, ha explicat que es “reduix lleugerament l'àmbit amb l'objectiu de respectar terrenys de protecció agrícola, i es crea una gran plaça enjardinada, amb equipaments i habitatges al voltant”. “La nova ordenació -ha continuat- respecta a més el cinema parroquial i una de les cases de poble, reduint l'afecció sobre la trama urbana i els equipaments existents”. A més, ha destacat que es crea “una nova reserva de sòl dotacional que podria albergar, per exemple, un centre de dia, una biblioteca o centre cívic, entre altres usos”.

“Amb este tràmit avancem en una actuació que va d'acord amb les revisions del planejament que des de la delegació de Desenvolupament Urbà estem promovent en els últims anys, que permetrà dotar a Massarojos de nous espais públics de trobada, més verdes i amables i, a més, proporciona espai per a noves dotacions de barri que milloraran la vida diària dels veïns i veïnes”, ha conclòs.

Recursos multimedia

Sandra Gómez