S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Museos Gran Nit de Juliol - València

Vés enrere Museos Gran Nit de Juliol

Tornar

Els museus de València obriran les seues portes i oferiran actuacions musicals durant la Gran Nit de Juliol

L’Almoina, el Museu d’Història de València, La Llotja, el Museu de la Ciutat, el Palau de Cervelló, la Casa- Museu Benlliure i el Museu de l'Arròs

• Per a la realització de tots els concerts s'han fixat estrictes mesures anticovid

16/07/2021

La Gran Fira de València reserva, com cada any, un àmbit específic dedicat a la cultura i a la divulgació durant la celebració de la Gran Nit de Juliol. Per a això, la Regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals se suma de nou a la programació general amb una proposta especial d'actuacions musicals i visites als museus i monuments, que estaran oberts en horaris especials durant els pròxims dies divendres 23, dissabte 24 i diumenge 25 de juliol.

 

Els aforaments i les mesures d'accés s'han determinat en funció de les exigències derivades de la pandèmia de covid. El primer dels espais que obrirà al públic amb esta programació especial serà la Casa-Museu Benlliure, que acollirà divendres 23, a les 19.00 hores, el concert “Un jardí romàntic”, a càrrec de la Capella de Ministres, i en el qual s’inclouran obres de V. Bellini, Castro de Gistau, Fernando Sor i Manuel de Falla, entre altres. Actuarà la soprano Quiteria Muñoz, acompanyada per Robert Cases, a la guitarra romàntica, davant un aforament màxim de 45 persones.

L'endemà, dissabte, 24 de juliol, en el Palau de Cervelló serà l'escenari per al concert de Xavi Gómez & Friends davant un aforament de 70 persones i amb entrada gratuïta, però prèvia reserva telefònica. La sessió començarà a les 19.00 hores, i una hora més tard, a les 20.00, donarà principi el concert de Christian Penalba al Centre Arqueològic de l’Almoina (en la pèrgola situada al costat del museu). Penalba és un destacat intèrpret de música tradicional valenciana, i en esta ocasió oferirà cançons del seu primer disc, “Canvis”, amb un ampli repertori compost per cant d’estil, jotes, fandangos, seguidilles, bolero i malaguenyes. L'aforament serà de 60 persones.

A la nit, a les 22.00 hores, el Museu de la Ciutat acollirà un nou concert de Capella de Ministrers, en este cas sota el títol “Clarobscur. Un concert barroc al museu” i davant un aforament màxim de 40 persones. Durant l'actuació es podrà visitar l'exposició temporal “Pintura espanyola de la segona meitat del segle XX”, però no la resta del museu. I a la mateixa hora, el Museu d'Història de València, MHV, presentarà l'actuació de ‘Clau de swing’, un grup integrat per sis reconeguts músics (Roberto Lorente (trompeta), Emilio Ferrer (trombó), Guillermo Balaguer (contrabaix), Rafael Martínez-Vilanova (piano), Blas Molina (bateria) i la veu solista de Judith Sanz). L'actuació s'emmarca en la seua habitual línia de swing-jazz i en el seu espectacle “El swing en el cinema”, amb repertori de títols de la pantalla gran. L'aforament previst serà de 80 persones.

La jornada de nit en els museus continuarà a l'as 22.30 hores en el Museu de l'Arròs amb el “cantaor” valencià Xavier de Bétera i la seua proposta de cant d’estil titulada “Cants de feina al voltant del conreu de l’arròs”. Els cants de treball són peces de la cançó popular valenciana directament relacionades amb les faenes agrícoles i generalment interpretades a capella, que els treballadors entonaven per a acompanyar les jornades de treball. L'aforament serà de 50 persones

Museus oberts fins a la mitjanit

Durant la Gran Nit de Juliol la Llotja de Mercaders estarà oberta des de les 10.00 a les 24:00 hores de manera ininterrompuda amb accés gratuït. També tindran accés per al públic fins a la mitjanit el Museu de la Ciutat, el Palau de Cervelló, la Casa-Museu Benlliure i el Museu de l'Arròs. Per part seua, el Centre Arqueològic de l’Almoina i el Museu d'Història de València ho estaran fins a les 22.00 hores.

A més, el Museu de la Ciutat oferirà visites guiades (amb torns programades a les 19:00h i a les 20.00 hores). En els dos casos es visitarà la planta noble del museu i, a més, en el torn de les 19.00 hores, es farà una visita explicativa a l'exposició temporal “La pintura espanyola en la segona meitat del segle XX”.

Finalment, el programa s'estendrà fins a la jornada del diumenge 25, amb una nova actuació de Capella de Ministrers, en este cas en el Palau de Cervelló. Serà el concert “Panthalia. Música per a una cort renaixentista”, davant un aforament de 70 persones.

Per a la realització de tots els concerts s'han fixat estrictes mesures anti-covid, com a reserva prèvia per telèfons o per correu electrònic que s'indiquen en la programació. Des de l'organització s'ha subratllat la importància de consultar els detalls de cada concert, atés que les circumstàncies (horaris i accessos) varien d'uns centres a uns altres.