Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Museu del Silencio - València

Vés enrere Museu del Silencio

Volver

El Museu del Silenci es consolida amb el doble d’assistents que abans de la pandèmia

Alejandro Ramon ha destacat el treball de l’historiador Rafael Solaz al capdavant de les visites guiades i en la difusió del patrimoni arquitectònic, històric, cultural i social dels cementeris municipals

• Una de les visites guiades pel Museu del Silenci

04/12/2022

Les persones que assistixen a les visites guiades del Museu del Silenci s’han duplicat en poc de temps, arribant a una mitjana de mig centenar de visitants i amb rutes que n’acullen a més de 70. El regidor de Cementeris i Servicis Funeraris de l’Ajuntament de València, Alejandro Ramon, ha destacat el treball per posar en valor el patrimoni arquitectònic, històric, cultural i social dels cementeris municipals i ha recordat que enguany el Cementeri General ha sigut reconegut com el millor cementeri de tot l’Estat.
 

“Vull destacar especialment el treball de l’historiador i company Rafael Solaz al capdavant del Museu del Silenci, de totes les visites guiades i de l’obertura d’esta iniciativa també al cementeri del Cabanyal, un treball que no sols reconeguem des de l’Ajuntament sinó que també té el reconeixement de la ciutadania duplicant-se la xifra d’assistents a estes rutes guiades”, ha destacat el regidor.

Les visites guiades al cementeri General han comptat amb més d’una setantena de persones en alguns moments, el que duplica la xifra habitual que hi havia en eixes mateixes visites abans de la pandèmia. A més, ja ha fet un any des que s’iniciaren les rutes guiades al cementeri del Cabanyal, on també destaca la presència d’una mitjana d’una vintena d’assistents en cadascuna d’elles.

Per la seua part, Solaz ha explicat que està ja treballant en una ruta diferent dedicada en exclusiva a la secció 3a esquerra, la coneguda com de Les Columnes, presidida per la gran Creu del Còlera. En ella es troben punts d’interés històric, panteons arquitectònics, escultures importants i descansen les restes de personatges il·lustres de la història de València, com ara el paleontòleg Rodrigo Botet, el fotògraf Antonio García -sogre de Sorolla-, Maximilià Thous -autor de l’Himne de València- o el pintor Tuset, entre altres, així com el misteri de la xiqueta Teresita.

A més, ha destacat que en els més de 14 anys d’història de les rutes i la creació del Museu del Silenci mai hi ha hagut cap incident ni aspecte negatiu.

La resta de gent que participe i no haja sigut seleccionada apareixerà amb el seu nom d’alguna manera en la falla, ja siga en un panell amb la relació de totes i tots els participants, o d’una altra manera.