S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Menjar a domicili - València

Vés enrere Menjar a domicili

Tornar

L’Ajuntament garantix la continuïtat del servici de “Menjar a domicili” mentre tramita el nou contracte municipal

La Junta de Govern aprovarà l’assumpció del programa de la Conselleria amb fons municipals

• En estos moments hi ha 544 persones beneficiàries dels programes de menjar a domicili

19/01/2023

L’Ajuntament de València garantix la continuïtat integral del servici “Menjar a domicili” a totes les persones usuàries en les mateixes condicions que venien rebent fins ara. “Menjar a domicili” és un servici de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, en col·laboració amb l’Ajuntament de València, que oferix un menú diari a domicili a persones vulnerables o amb problemes d’autonomia personal. La decisió de la Conselleria de cessar la prestació comportarà que l’Ajuntament de València assumisca íntegrament el manteniment del servici. La regidora de Servicis Socials, Isabel Lozano, ha explicat que “com establix la llei de servicis socials, este servici passa de ser una competència autonòmica a una competència municipal i nosaltres encara estem en el procés d’adjudicació del nou contracte de menjar a domicili municipal i, en eixe ínterim de traspàs de competència i de contractes, assumim la prestació del servici a totes aquelles persones que estaven ateses pel contracte de la Generalitat”.
 

Com ha explicat la regidora, “en la Junta de Govern de demà aprovem la continuïtat de la prestació del servici de menjar a domicili perquè és un servici fonamental per a població major, per a població vulnerable”.

En paral·lel, la Regidoria tramita en estos moments un nou contracte del servici de “Menjar a domicili”, el programa municipal de prestació de menús a persones vulnerables. El nou contracte, que es troba en licitació, assumirà i unificarà les persones usuàries del programa municipal i del programa de la Conselleria, que s’uniran en una única prestació.

El futur contracte municipal preveu que el consistori sufrague el 68% de la despesa mentre que cada usuari aportarà el 32% restant, és a dir, uns 2,5 euros per menú diari. La prestació inclou la preparació i lliurament a domicili durant els 365 dies de l’any de menús en racions equilibrades i saludables, en adequades condicions de qualitat i higiene, i amb paràmetres de sostenibilitat i proximitat. L’Ajuntament també proveirà microones i neveres en règim de cessió i oferirà caixes amb vaixella i coberteria. El servici també hi preveu l’existència de treballadors socials per a la intervenció i seguiment de casos de major vulnerabilitat, amb repartidors formats per a detectar indicis de risc als domicilis, i permet l’alta urgent en 48 hores i ordinària en un màxim 7 dies.

Segons dades municipals, en estos moments hi ha 544 persones beneficiàries d’estos dos programes i que ara seran ateses pel contracte municipal. Es tracta majoritàriament de persones majors de 65 anys altament vulnerables que presenten problemes de mobilitat, autonomia o precarietat econòmica i a les quals el programa els assegura un menjar amb la mínima qualitat nutricional.

Contracte-programa

D’altra banda, la Regidoria de Benestar Social reintegrarà a la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives 1’3 milions d’euros del contracte-programa de servicis socials corresponents a 2021. La Junta de Govern aprovarà demà este reintegrament ja que, com ha explicat la regidora, “el personal ha anat incorporant-se al llarg de l’any, al llarg d’eixe any 2021, i, per tant, no han estat treballant efectivament el 100% dels 365 dies d’eixe any. I ara ens toca fer eixe reintegrament d’una part de la subvenció”.

La subvenció de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives per al contracte-programa de servicis socials comporta el reforçament dels equips d’atenció primària municipals amb la incorporació de 168 professionals de diverses categories laborals a partir de la creació de borses de treball. El finançament de la Conselleria corresponent a 2021 permetia el finançament del servici durant l’any complet. Ara, l’Ajuntament haurà de tornar la part proporcional dels diners ja que la incorporació del personal es va fer de manera progressiva.

Recursos multimèdia

Isabel Lozano