S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Mejoras vidriera hemiciclo - València

Vés enrere Mejoras vidriera hemiciclo

Tornar

L'Ajuntament repara la vidriera de l'Hemicicle municipal i millora la seua il·luminació

També s'intervindrà sobre les claraboies que protegixen les vidrieres de l'Hemicicle, escalinata i vestíbul

• El pressupost previst per a esta intervenció és de 235.299 euros

11/12/2022

La Junta de Govern Local aprovarà este dilluns els treballs de millora en la vidriera de l'Hemicicle i en les claraboies que protegixen esta vidriera i la de l'escalinata principal i el vestíbul. També s'aprovarà una intervenció de millora en la il·luminació de l'Hemicicle. La regidora de Gestió de Recursos, Lluïsa Notario, ha assenyalat que es tracta d'una nova intervenció a la casa consistorial “amb els paràmetres habituals de protecció patrimonial i sostenibilitat”.
 

L'objecte de la intervenció és recuperar l'estat original de la vidriera de l'Hemicicle incorporant les millores necessàries per a facilitar el seu manteniment, substituir els vidres i garantir la seguretat estructural dels elements que suporten esta vidriera i les claraboies així com la reubicació del sistema d'il·luminació de l'hemicicle, atesos els criteris d'integració patrimonial, seguretat estructural i estalvi energètic. El pressupost previst per a esta intervenció és de 235.299 euros (IVA inclòs).

En l'Hemicicle, la claraboia de dos aiguavessos està realitzat amb vidre armat sobre perfilería d'acer, tot això protegit exteriorment per una malla electrosoldada en avançat estat de corrosió. El sistema constructiu utilitzat complica el manteniment de la claraboia, afectant la seua neteja i estanquitat. La intervenció inclou l'eliminació de la malla metàl·lica oxidada, se substituixen canals i baixants de fibrociment i els vidres armats tenyits per l'òxid, per vidres laminars de seguretat. També es millorarà la ventilació natural croada de la cambra amb filtres antipols.

La regidora de Gestió de Recursos, Lluïsa Notario, ha assenyalat que amb estos treballs “impulsem una nova intervenció a la casa consistorial amb els paràmetres habituals de protecció patrimonial i sostenibilitat. En esta ocasió, i després de la restauració de la vidriera del vestíbul principal fa ara uns anys, intervenim sobre la claraboia per a evitar filtracions d'aigua i a més canviem la il·luminació de l'hemicicle municipal perquè siga més eficient i coherent”.

En este sentit, la situació de la claraboia que requereix neteja, menyscaba les condicions d'eficiència energètica de l'actual sistema d'il·luminació de l'hemicicle. L'espai entre la vidriera i la claraboia que la cobreix alberga un gran nombre de projectors que van ser instal·lats a fi de millorar la il·luminació de l'estada inferior però que incideixen negativament en la temperatura de l'hemicicle.

El projecte intervé sobre la il·luminació de l'escalinata i de l'Hemicicle, mantenint en tots dos casos la il·luminació ornamental i complementant-la per a obtindre els nivells d'il·luminació necessaris amb un sistema graduable. Per a això en l'Hemicicle es reubicarà la il·luminació actual de projectors integrats en l'espai sota coberta situant-los en el perímetre de la sala i es complementarà la il·luminació de les llotges. En totes dos vidrieres, escalinata i Hemicicle s'instal·larà una retroiluminació amb una única fi ornamental.