Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Mejoras en CEIP Bartolomé Cossío y Montolivet - València

Vés enrere Mejoras en CEIP Bartolomé Cossío y Montolivet

Volver

Conclouen les actuacions de millora dels CEIP Bartolomé Cossío i Montolivet

• Julia Climent, durant la visita al CEIP Montolivet

16/05/2024

  • La regidora de Recursos Humans i Tècnics, Julia Climent, ha visitat el resultat de les obres de millora
  • Les intervencions han comportat una inversió total de més de 60.000 euros
  • Climent ha subratllat el “compromís de l'ajuntament de continuar invertint en les instal·lacions dels col·legis públics de la ciutat”

L'Ajuntament ha conclòs les actuacions de manteniment i millora dels centres escolars d'Educació Infantil i Primera, CEIP, Bartolomé Cossío i Montolivet. La regidora de Recursos Humans i Tècnics, Julia Climent, ha visitat el resultat de les actuacions, que han comportat una inversió conjunta de 61.600 euros, i ha subratllat “el compromís del govern municipal de continuar invertint en les instal·lacions dels col·legis públics de la ciutat”.

Concretament, les actuacions han consistit en pintura integral de les façanes dels diferents edificis que conformen el CEIP Bartolomé Cossío (situat a la plaça de Reig Genovés, al barri d'Orriols), amb una inversió municipal de 20.300 euros. I, en segon lloc, la reparació i reforç del mur perimetral del CEIP Montolivet (situat en la plaça del Parc de Montolivet), amb 41.300 euros d’inversió.

La regidora Julia Climent ha visitat tots dos centres per a comprovar el resultat de les intervencions realitzades i ha explicat que “amb estes actuacions, l'Ajuntament de València demostra que està compromés amb el manteniment i millora dels col·legis públics de la ciutat, dins de les competències que corresponen al municipi”. Climent ha destacat les característiques les obra realitzades, i ha explicat que la pintura exterior del CEIP Bartolomé Cossío “contribuïx a millorar la imatge del col·legi, tal com havia sol·licitat la Direcció del centre”. D’altra banda, ha afegit, “la reparació integral del mur perimetral del CEIP Montolivet soluciona, d'una vegada per sempre, un problema que patia este col·legi des de fa temps, a causa de les fissures i clivelles localitzades en el mur del recinte escolar”.

El mur, desplomat cap al carrer

Respecte a les obres de reparació del mur que delimita perimetralment la parcel·la del CEIP Montolivet, el personal tècnic municipal ha recordat que es tracta d'un mur de mamposteria d'altura considerable (entre 1,50 i 2 metres des del carrer), amb una tanca metàl·lica en la part superior. Atés que el nivell del col·legi està elevat sobre el de les voreres del carrer, el clos, a més d'exercir una funció de tancament, treballa també com a mur de contenció. Tal com han explicat els tècnics municipals, el mur presentava fissures, clivelles i un evident enfonsament cap al carrer, atribuït al creixement dels arbres de gran port que hi ha en el perímetre del pati i a l'altura del propi mur.

Ja s'havien realitzat intervencions de manteniment i s'havia refet part del mur, però atés que l'enfonsament continuava de manera progressiva, es va optar per una intervenció de reforç del mur per tal que puga suportar millor les forces que provenen del terreny. L'actuació ha consistit en l'alçament del clos existent en la zona afectada, per a poder intervindre sobre ell i, a continuació, s'ha procedit a la demolició manual, amb molta cura, de la part superior de la mamposteria del mur, per tal de conservar en bon estat les pedres existents en la part inferior i reforçar l'interior.

S'han trepat unes esperes verticals (armadures transversals), cada 60 centímetres, que sobreïxen del mur i tenen com a objectiu treballar conjuntament amb un nova biga de formigó en la coronació del mur, de 20 centímetres d'alt. Este element funciona com a pont d'unió entre les esperes verticals i el propi mur de mamposteria. Finalment, sobre este cércol s'ha tornat a col·locar un nou clos de 2 metres d'alt, de color verd.